Ana içeriğe atla

ÇATLAK KURABİYE




Bir kurabiyeyi  denemek için bu kadar zaman geçer mi...
Bazen bazı olaylara inanamıyorum. Alt tarafı bir kurabiye, hemen bir hamur yap ve dene...
Olmuyor demek...
Bu kurabiyeyi uzun bir zaman önce görmüş ve denemek istemiştim. Şu gün bu gün derken uzunca bir sürenin geçmiş olması beni şaşırttı...
Ne denir kısmet...
Görüntüsü kadar tadı da güzel bir kurabiye, içi dışı gibi sert olmuyor, yemesi hoş...
Bir çok tarif var bu kurabiyeye ait. Ben kolay olan bu tarifi uyguladım.
MALZEMELER
1 tane yumurta
¾ su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
½ su bardağı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Ve ayrıca
1 su bardağı pudra şekeri
Malzemelerin hepsi ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Un miktarında ayarlama yapabilirsiniz. Bu nedenle unun hepsini birden değil de azar azar ilave ederek yoğurun ve şekil alabilen bir hamur elde etmeye çalışın. Hamurun üstünü örterek  buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Pudra şekerini çukur bir tasa koyun. Hamurdan ufak parçalar koparın,  yuvarlak hale getirin ve bolca pudra şekerine buladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
180 dereye ısıtılmış fırında 10 dk pişirmeniz yeterli oluyor.
Üzerine buladığınız pudra şekeri sayesinde böyle bir görüntü alıyor kurabiyeleriniz...
Ben çok sevdim...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Bende her yediğimde alıyorum tarifini ama bir türlü kısmet olmadı yapmak..Çok severek yediğim nefis bir kurabiye ,ellerine sağlık canım..afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  2. Eline saglik olsun canim.. Cook sevdigim bir lezzet bu .. agir kakao lezzeti var bu kurabiyede..

    Evet o kadar kolay olmuyor aslinda o kadar tarif var ki denenecek ama mutfaga girerken ne yapsam sorusu var ya deli ediyor beni.
    Hala cozum bulamiyorum bu soruya..

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  4. görüntü çok güzel, ellerine sağlık..

    Benim de not aldığım sanırım 2 ya da 3. çatlak kurabiye tarifi :)) haklısın nedense denemek kısmet olmuyor..sanırım misafir istiyorum yapmak için, onlar da çat kapı olunca aklıma gelmiyor :))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Kurabiyenin ismine bayıldım :))
    Çok da lezzetli görünüyor. Yanında çayla alayım ben :))
    Ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık,çok hoş görüntüsü var, güzel de fotolamışsınız

    YanıtlaSil
  8. En kisa zamanda deneyecegim tarif icin tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  9. En kisa zamanda deneyecegim tarif icin tesekkurler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...