Zeytinyağlı kabak...
Kalye kelimesini
ilk duyduğumda çok değişik gelmişti. Etsiz pişmiş sebze yemekleri demek olduğunu
öğrendim ve aslında her zaman yaptığım bir yemek türü olduğunu gördüm.... Genelde
sebzeleri etsiz pişirmeyi tercih ederim...
Kabağın her
halini severiz, bu nedenle kurtarıcı bir sebzedir.
Yaz mevsiminin
vazgeçilmez sebzesi... Dolması, zeytinyağlısı, sarımsaklı yoğurt ile salatası...
MALZEMELER
3-4 tane kabak2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 büyük soğan
3 tane domates
5-6 diş sarımsak
Ve
Dereotu
Zeytinyağını
koyduğunuz tencereye soğanları ince ince doğrayıp ilave edin. Sonra da
domatesleri , sarımsakları, iri dilimler halinde doğradığınız kabakları, tuzunu
ve şekerini de ilave ettikten sonra tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte
yavaş yavaş pişirin.
Piştikten sonra
dereotu ile servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Ellerine sağlık canım,çok güzel olur..Tam yaz yemeği..
YanıtlaSilbende bugün yapayım bundan bakalım hiç yapmadım zeytinyağlı fasulye gibiymiş tarifi
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilçook hoş bir sunum..Ellerine sağlık..:)
YanıtlaSilEllerine saglik nefis görünüyor♥
YanıtlaSilevdekilere yediremesem de ben çok severim,eline sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilEline saglik, cok lezzetli gorunuyor. Donunce bundan da istiyorum! Bu arada donene kadar et yememeye karar verdim.
YanıtlaSilKalyenin bu anlama geldiğini bilmiyordum...
YanıtlaSilDemek ki bende sık sık kalye yapıyormuşum :))
Kabağı her şekilde bayıla bayıla yerim...
Ellerine sağlık...
Sevgiler...
ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilKabağın ehr halini çoks everim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)