Ana içeriğe atla

NOHUT SALATASI




Nohut sevenlere…
Ekşi sevenlere...
Serin serin bir lezzet arayanlara...
Sağlıklı ve doyurucu beslenmek isteyenlere...
En azından bir kere deneyin...
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış nohut
½ su bardağı kuru domates ( ufak doğranmış )
½ su bardağı salatalık turşusu ( ufak doğranmış )
2 tane doğranmış taze soğan
Nane ve maydanoz ( istediğiniz miktarda )
Nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağ ve tuz ( istediğiniz miktarda )
Bu malzemelerin hepsini karıştırın ve servis tabağına alın. İşte bu kadar basit ve çabuk.
Nar ekşisi ve limonu bir arada kullanmak da ayrı bir lezzet veriyor. Miktarlarını ayarlamak size kalmış, damak zevkinize göre...
Ama eğer bu salatayı misafirleriniz için yapıyorsanız nar ekşisini en son ilave edin. Çünkü nar ekşisi bekledikce nohutların rengini değiştiriyor. Gerçi öyle de fena olmuyor ama nohutların beyaz beyaz olması da hoş oluyor...



AFİYET OLSUN




Yorumlar

  1. Çok güzel görünüyor nohut salatası
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. sık yaptığımız şeylerden çabuk sıkılıyoruz değişik şeyler arayışında olduğumuzdan dolayı bloglar imdadımıza yetişiyor harika bir tarifin bu mutlaka deneyeçeğim eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. salatanın her halini severim,nohut salatası da nefis oluyor eline sağlık canım ...

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık arkadaşım.Nohutu çok severim ilk fırsatta deneyeceğiim inşaAllah..

    Çekilşiede beklerim sevgilerimle
    http://semadanlezzetler.blogspot.com/2013/06/semadan-lezzetlerden-buyuk-cekilis_16.html

    YanıtlaSil
  5. İşte budur... En sevdiğim lezzetlerdir bunlar.
    Ellerine sağlık canım. Hemen not ediyorum...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Guzel bir tarif sevdim ve deneyecegim..ellerinize saglik..sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...