Ana içeriğe atla

MARSİLYA’DA BİR ŞEKERCİ





LA CURE GOURMANDE

Tarihi, kültürü, doğa güzellikleri, sabunları ve lavanta tarlalarıyla bahsetmiştim Marsilya hakkında, güzel bir Fransa şehri Akdeniz kıyılarında. Sevdik bu şehri ama ben daha çok bu şekerci dükkanını sevdim. İçine girince çıkmak istemeyeceğiniz kadar şeker bir dükkan...
Şekerleri, çikolataları, badem ezmeleri ve kurabiyeleri ile şirin bir yer. En çok da kutularına bayıldım, boy boy, şekil şekil... İstediklerinizi bu kutularda paket yaptırıp hediye götürebilirsiniz ya da ufak poşetlere alıp hemen tadına bakabilirsiniz.


Ben çok sevdim bu dükkanı... 









Yorumlar

  1. Uffff...! Bir de nuga'lar vardı. Maalesef onların ömrü kameraya poz verecek kadar bile sürmedi. Anında kapışıldı ve bittiler :) Ha bir de bu zeytin görünümlü çikolataların benzerlerini gördük daha sora, ama bu dükkanlardakileri hiçbiri tutmadı.

    YanıtlaSil
  2. Süpermiş,orada olmak istedim..Bende seyahat ederken kendimi pasta ve çikolatacılardan alamıyorum..Keyfiniz bol plsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pastalar ve şekerlemeler görünce dayanamıyoruz :))
      Çok teşekkürler...

      Sil
  3. Marsilyaya gitmek için çok önemli bir sebep daha:)
    Burada gezerken bile, pankreas hiddetle çalışmaya başlar artık. İnsülin de salına salına gezmeye başlar:))
    Çok güzel gerçekten.
    Yeşil görünümlü bademlere takılı kaldım bu arada:)
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hepsi de beni ye diyor :))
      Gitmek için Mayıs ve yaz aylarını tercih ederseniz daha çok hoşunuza gider, lavanta tarlalarını görmek ve denizin güzelliği için...
      Herşey gönlünce olsun, mutlu bir hafta sonu diliyorum...

      Sil
  4. harika resimleri görünce evde yüksek sesle hiiiiii diye bağırmışım :) cennet bu dükkan cenet :)

    YanıtlaSil
  5. tatlı dükkan şekerci dükkan ,çok güzelmiş.

    YanıtlaSil
  6. Oyyyy orda olmak vardı şimdi,renk renk harikalar:)
    Sevgiler canım:=

    YanıtlaSil
  7. insan böyle bir dükkandan çıkası bile gelmez. çok güzeller, resmine bakmak bile heyecanlandırdı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa