Ana içeriğe atla

KAĞITTA SEBZELİ SOMON



Hafif, pratik ve bir o kadar da lezzetli, somon ve sebze sevenler için böyle bir lezzet...
Sevmeyenler de bir kere denemeli derim...
Yağlı kağıdın ortasına dilimlenmiş somonları yerleştirin. Üstüne minik domates, kabak ve patlıcan dilimlerini ilave edin. Zeytinyağı gezdirip, çok az tuz, kekik, köri, kişniş ve damak zevkinize uyan diğer baharatları da ilave edin. Yağlı kağıdın kenarlarında kalan fazlalıkları kapatın ve fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
İsterseniz bu baharatları ve zeytinyağını fırından çıkardıktan sonra da ilave edebilirsiniz.
Sevdiğiniz farklı sebzeleri de deneyebilirsiniz. Bu sefer yaptığımda patlıcan yoktu ama patlıcanlı yapmanızı tavsiye ederim çünkü patlıcanlar çok yumuşak ve çok lezzetli oluyor...
Ayrıca her bir somon dilimini teker teker yağlı kağıtlara sararak da pişirebilirsiniz, böylece farklı bir sunumla  misafirlerinize ikram etmiş olursunuz...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Çok pratikmiş canım. Mutlaka yapacağım. Pratik tarifleri çok seviyorum.
    Ayrıca somonuda çok çok severim...
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Balığın her türlüsünü severim eline sağlık nefis olmuş:))sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok sağlıklı ve pratik görünüyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Somon yemeklerine bayılıyorum. Nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...