Kesinlikle denemelisiniz bu keki. Sıklıkla gördüğüm ve tadını
merak ettiğim bir lezzetti. Sonunda yaptım ve neden önceden denemedim ben bunu
diye de kendime kızmadım değil hani...
Kestane
sevenlere, kestane şekeri isteyenlere söylüyorum özellikle, kurufasulye ile
yapılıyor ama yerken sanki kestane yemişcesine hoş bir lezzet kalıyor
damaklarda... Söylemezseniz eğer kestaneli zannedebilir yiyenler.
Üstüne yapılan
çikolata sos da ayrı bir lezzet veriyor. İsteğe bağlı, sade olarak da yiyebilirsiniz
keki ya da sosu sadece vanilyalı da yapabilirsiniz içine kakao katmadan, damak
tadınıza kalmış...
Yağ yok bu kekde,
un da az yani diğer keklere göre biraz daha masum.
Kestane şekerini
seven biri olarak ben çok sevdim bu keki...MALZEMELER
Kek için;
3 tane yumurta
2 su bardağı haşlanmış ve blendırdan geçirilmiş püre halinde kuru fasulye
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı şeker
½ su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurtaları
şekerle çırptıktan sonra diğer malzemeleri ilave ederek iyice karıştırın ve
yağlanmış, unlanmış kek kalıbına boşaltın. 180 dereceye ısıtılmış fırında
pişirin.
Çikolata sosu
için;
1 tane yumurta2,5 su bardağı süt
½ su bardağı şeker
3 dolu yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao ya da çikolata tozu da olabilir
1 paket vanilya
Kakao ve vanilya
hariç bütün malzemeleri çırpma teli ile karışana kadar çırpın ve pişirmeye
başlayın. Pişme süresince karıştırmaya devam edin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca
ateşten alın ve çırpmaya devam edin. Kakao ya da çikolata tozunu ilave edin ve
çırpın, sonra da vanilyayı ilave edin ve karıştırın. Kakaoyu da vanilya gibi en
son aşamada ilave ediyorum, böyle olunca kakaonun ya da çikolata tozunun tadı
daha çok belli oluyor sanki. İsterseniz bu kremayı kakao ilave etmeden
sade olarak da kullanabilirsiniz...
Sonra
hazırladığınız bu sosu kekinizin üstüne dökün.
Farklı bir sunum
şekli daha önermek istiyorum, en çok sevdiğim sunum şekli; bardakta...
Kekin bir kısmını
parçalayıp bardaklara yerleştirin, üstüne de hazırladığınız bu sostan
dökün, soğuyunca istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Bilmiyorum
ama ben bu bardakta sunum olayını daha çok seviyorum...
AFİYET OLSUN
bende hep yapmak istiyorum ama acaba diyorum, lakin öyle güzel görünüyor ki kesin çok leziz, eline sağlık.
YanıtlaSilşlk kez duydum :))
YanıtlaSilama görüntğ harika...
ellerinize sağlık...
Kaydettim vallahi deneyeceğim bu keki artık. Sizin gibi ben de sıklıkla duyuyordum kestane tadını verdiğini ama denemek nasip olmadı.. En kısa zamanda yapıcam.Teşekkürler,sevgiler...
YanıtlaSilmerhabalar,
YanıtlaSilben de çok duydum bu keki ama cesaret edip yapmadım. o kadar güzelse ben de deneyim çok merak ettim. ellerinize sağlık enfes görünüyor. sevgilerimle,
Ellerine saglık çok güzel bir kek olmuş.Bır arkadaşım kurufasulyeli tatlısını yemiştim çok güzeldi,sanırım buda öyle olmuş denemek gerekiyor.
YanıtlaSilKuzum benimde ilk tariflerimden bir lezzet
YanıtlaSildadini bildigim icin harika nefis eline saglik.
ilk defa duydum bu keki ne kadar güzel olmuş. Merak ettim mutlaka denemeli eline sağlık canım:) sevgiler
YanıtlaSilİçinde kuru fasulye olduğunu duyduğumda çok şaşırdım. Bizzat bu tatlının tadına bakmış birisi olarak söylüyorum, kesinlikle çok hoş! Kestanesi gibi! Kulağa garip geliyor ama gayet lezzetli! Sonra düşündüm de, Aşûre de kuru fasulyeli bir tatlı değil mi? Şanırım ilk duyduğunda insanın aklı yemeğine gidiyor da ondan garip geliyor. Deneyin, çok sevecekler.
YanıtlaSilHarika çok değişik ,çok seviyorum böyle tarifleri çok yaratıcı ellerine sağlık,mutlaka deniycem,
YanıtlaSilsevgiler..
harika görünüyor bende demek istedim fakat bir türlü kısmet olmadı ellerine sağlık hoşcakal
YanıtlaSildenemedim ama görüntüsü harika canım.çok eğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık ilk başta adından dolayı itici geliyor fakat yapıp ta lezzetinin ne kadar güzel olduğunu farkedince defalarca yapılıyor sizin tarifinizde görüntüsüde çok güzel bardakta sunumunuda çok beğendim sevgilerimle
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM BENDE HEP GÖRÜRÜM FAKAT YADINI TAHMİN EDEMEDİĞİM İÇİN YAPAMAMIŞTIM AMA SENİN YAZININ ARDINDAN KESİNLİKLE DENEMEK İSTİYORUM BENDE KESTANE VE KESTANE ŞEKERİNE BAYILIRIM BEĞENECEĞİMDEN EMİNİM :)
YanıtlaSilBu tarifi kesinlikle deneyeceğim canım. Yoğun unun yerini fasulye almış ki buda protein ve besleyici demek. İçerik çok uygun benim için:)
YanıtlaSilTadı konusunda endişe etmiyorum çünkü sen denediğine ve beğendiğine göre, fasulye tadı belirgin değil ve rahatsız etmiyor.
Mutlaka deneyeceğim. Not ettim. Ellerine sağlık, teşekkürler canım,
Sevgiler....
ben de, ben de ,daha dün duydum kestane tadı verdiğini ,yapmak şart oldu ,ellerine sağılık canım.
YanıtlaSilAstin sen ve baska bir yone dogru gitmektesin...
YanıtlaSilButık bır pastane canlandı gözümün onunde....
Cicekli pembe beyaz...
Tarcin, vanilya, cilek kokulu.....
Deneyip beğendiğim bir tariftir. Fasulye olduğu anlaşılmadığından evdekilere kolayca yedirebilmiştim.
YanıtlaSilSizin bardakta sunumunuz da çok hoş. Yemesi da daha keyifli olmalı. Ellerinize sağlık.
Annemde kuru fasülyeli pasta yapıyor.Tadı kestaneye benziyor aynı :)Seniaptığın kekinde çok güzel olmuş ellerine sağlık canım..
YanıtlaSililk defa duyuyorum bunu ama bence çok yakışır:) denenmeli:)
YanıtlaSildeğişik ve çok güzel
YanıtlaSilellerine sağlık
deneyeceğim