Ana içeriğe atla

ISPANAKLI VE KIYMALI KİŞ ( Quiche )



Tatlı Sürprizler adlı bir televizyon programında görüp denediğim ve çok sevdiğimiz, çok lezzetli bir tarif, tavsiye ederim...
Sadece ıspanaklı yapabileceğiniz gibi kıyma ile karışık da yapabilirsiniz ya da başka sebzelerle de yapabilirsiniz.
Ben hem ıspanaklı, hemde ıspanaklı-kıymalı olarak denedim, ikisi de lezzetli oldu, damak tadınıza bağlı, nasıl isterseniz.
MALZEMELER
Hamuru için;
150 g tereyağ
2 su bardağı un
1 tane yumurta
Bir miktar tuz
Hamur için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve çok sert olmayan bir hamur elde edin. Hamurunuzu kalıbınıza düzgün bir şekilde yerleştirin.

İç malzeme için;
500 g ıspanak
125 g kıyma
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Soğanı ince ince doğrayın ve yağda hafifce kavurun, kıymayı da ilave edin, sonra doğradığınız ıspanakları da ilave edin ve hiç su ilave etmeden çok az kavurun. Çok fazla pişirmenize gerek yok. Fazla suyunu süzün.
Peynirli kısım için;
4 tane yumurta
3 yemek kaşığı krem peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
250 ml krema
2 yemek kaşığı nişasta
Önce yumurta ve krem peyniri çırparak pürüzsüz bir kıvama getirin, diğer malzemeleri de ilave edin ve karıştırın.  Sonra hazırladığınız ıspanaklı kıyma karışımını da ilave edin ve eşit bir şekilde dağılması için karıştırın.
Hazırlamış olduğunuz karışımı hamurun üstüne dökün ve kaşıkla düzleyin.
Dilediğiniz gibi süsleyip 200 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Hafta sonu için deneyebileceğiniz güzel bir lezzet...
Mutlu ve sağlıklı bir hafta sonu olsun herkese...




AFİYET OLSUN




Yorumlar

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık nefis bir görüntüsü var. Eminim tadı da müthiştir. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Kis cok guzel birsey. Cay sofralarima her zaman yaparim. Ispanakli hic denememistim canim ama harika gorunuyor. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık oldukça iştah açıcı görünüyor tadıda eminim bir okadar güzeldir:) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Görünrü harika, renklere bayıldım.. Mutlaka yapacağım bu lezzeti..

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Nefis dilimler ısırasım geldi eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Canım, çok lezzetli ve güzel görünüyor. Tarifi okurken acaba ben de yapabilirmiyim diye düşündüm. Denemek istiyorum tarifi not ettim. Çok güzel görünüyor gerçekten.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  7. Canim benim eline saglik nefis olmus mmm mis.

    YanıtlaSil
  8. Harika bir görüntü ,tablo gibi olmuş ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  9. Ispanakli ve Kiymali Kis..nefis gozukuyor cekimide beyendim:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  10. görünümü çok güzel. ıspanak, peynir, yumurta, kıyma ...... mutlaka çok lezzetlidir . hemen denemek istiyorum. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...