Ana içeriğe atla

FIRINDA KIYMALI MAKARNA




Makarnanın kepekli olanlarını denemişsinizdir, ne zamandır ben de kullanıyorum. Daha lezzetli gibi geliyor. Fırın makarna için de kepekli makarnayı tercih ettim. Rengi  bu nedenle biraz esmer oldu.
Baharat olarak muskat ve kişniş kullanmanızı tavsiye ederim. Hoş ve aromalı kokular her ikisi de...
Eğer sevmiyorsanız bu baharatları sadece tuz ve karabiber de kullanabilirsiniz ya da sevdiğiniz bir başka baharatı ilave edebilirsiniz.
MALZEMELER
1 paket çubuk makarna ( farklı bir makarna çeşidi de olabilir, ben yarı kepekli çubuk makarna kullandım)
3 tane yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar ( yarısı üstüne dökmek için )
Tuz, muskat, kişniş, karabiber
125 g kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Önce makarnaları yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
Bir tavada ufak ufak doğradığınız soğanları ve kıymayı sıvıyağ ile kavurun, çok fazla kavurmanıza gerek yok, kıymanın rengi dönene kadar.
3 tane yumurtayı sütle birlikte güzelce çırpın ve baharatlarını ilave edip iyice karıştırın. Sonra makarnayı, soğanlı kıyma karışımını ve en son olarak da rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ilave edip karıştırın ve düz bir fırın kabının içine koyun. Üstüne kaşar peynirlerinin kalan diğer yarısını da ilave edin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Eğer bol peynirli ve kıymalı olsun derseniz, kaşar peyniri ve kıyma miktarlarını arttırabilirsiniz...





AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Nefis olmuş,nefis..Ama tamda ben diyetteyken olmadı..gözümm kaldı..ellerine sağlık canım..Tabağının rengine bayıldım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ellerin dert görmesin!

    YanıtlaSil
  3. Makarna bence börek olma modeline doğru gitmiş çok güzel olmuş her modeli sevilerek yenilir bu makarnanın eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor Şule'ciğim....
    İçerik olarakda bence çok güzel.
    Deneyeceğim kesinlikle.
    Kepekli makarnayı bende çok severim.
    ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. İsim karışıklığı için çok özür dilerim.
    Bu durum benim günlük hayatımda da sıkça karşılaştığım bir durum:)
    Bu huyumu buraya taşımış oldum sanırım:)
    Tekrar çok özür diiyorum canım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Heyyfi hiç önemli değil, hepimiz yapıyoruz, olur böyle :))
      Mutluluklar...

      Sil
  6. tabaklar myhteşem görünüm muhteşem:)

    YanıtlaSil
  7. Hem makarna hemde fırında çok severim çokta nefis görünüyor eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  8. isyanlardayım ,çocuklarım kıyma yemiyor ,ne güzel olurdu bu ....ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  9. Kepekli,keğeksiz farketmez,makarananın ehr halini afiyetle yerim.
    Ellerine sağlık canım.
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...