DAMLA SAKIZLI KADAYIFLI TATLI



Bazı lezzetler hem damakta bıraktığı tat hem de güzel kokusuyla keyiflendirir bizi. Damla sakızı da böyle bir lezzet. Önce kokusu hissedilir sonra tadı, seviyoruz biz. Sadece sakız olarak değil, tatlıların içine bir miktar karıştırılınca da hoş bir lezzet çıkıyor ortaya. Sevmeyene bir şey diyemem ama sevenler mutlaka denemeli...
Herkesin bildiği kadayıflı tatlıda kullandım damla sakızı reçelini, damla sakızlı sakız da kullanabilirsiniz. Tabii en güzeli damla sakızı kullanmak. Ama her zaman bulmak mümkün olmayabiliyor.
MALZEMELER

300 g kadayıf

2-3 yemek kaşığı tereyağ

½ yemek kaşığı şeker

Badem, fındık

Önce kadayıflı kısımı yapmanızı tavsiye ederim, biraz oyalayıcı, başında durmak gerekiyor. Önce kadayıfları ufak ufak parçalara ayırın. Sonra tereyağını ve kadayıfları bir tavada pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun, ama karıştırmayı bırakmayın, ocağın ateşi de çok fazla olmasın, yoksa çok kolay yanıyor... Biraz uzun sürüyor ama olsun güzel bir lezzet için değer. Hafif pembeleşen kadayıfları ocaktan alın ve içine şekerini ilave edin ve ayrıca ayrı bir yerde kavurduğunuz iri dövülmüş badem ve fındık karışımını da ekleyin ve karıştırıp soğumaya bırakın.

Muhallebisi için;

1 lt süt

1 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

2 paket vanilya

1 çay kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı damla sakızı reçeli

1 paket krem  şanti ( ya da 125 ml krema )

Bütün malzemeleri çırparak karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın, ayrı bir yerde hazırladığınız krem şantiyi ya da kremayı ilave edip 2-3 dk çırpın ve vanilyayı ilave edin.

Servisi değişik şekillerde yapabilirsiniz, isterseniz kare borcama önce muhallebi, sonra kadayıflı karışım ve sonra muhallebi dökerek hazırlayabilirsiniz ya da tek kişilik sunumlar yapabilirsiniz, ister kaselere ister bardaklara, ben bardakta ikram etmeyi daha çok seviyorum. Bardakların altına biraz muhallebi, araya kadayıf ve üstüne biraz daha muhallebi. Kadayıflı muhallebileriniz artık buzdolabına girmeye hazır. İkram edene kadar dolapta bekleyebilirler. İkram edeceğiniz zaman kalan kadayıf ile üzerini süsleyebilirsiniz, daha önceden muhallebinin üstünü kadayıflarla süslerseniz eğer kadayıflar yumuşuyor ama ikram etmeden hemen önce ilave ederseniz kıtır kıtır oluyor...


AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Çok sevdiğim bir tatlı mis gibi kokusu buraya geldi,sunumuda mükemmel olmuş.Ellerinize sağlık canım.İyi hafta sonları diliyorum.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu ve sağlıklı günler diliyorum, çok teşekkürler...

      Sil
  2. nefis bir tatlı olmuş canım.sunumuda çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  3. Nefis görünüyor eline sağlık canım:) sevgiler

    YanıtlayınSil
  4. Elinize saglik olsun. Cok guzel olmus. sunumu da harika.

    YanıtlayınSil
  5. Damla sakızlı muhallebi yapardı annem bize küçükken. Çok severdim.
    Senin kadayıflı tatlılarda çok güzel görünüyor. Eminim tadı da muhteşemdir.
    Ellerine sağlık canım.
    Yiyenlere afiyet, şifa olsun...
    Sevgiler...

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Bazı lezzetler ve kokular nasılda anılarına götürüyor insanı...
      Çok teşekkür ederim, güzel günler diliyorum...

      Sil
  6. Muhteşem ötesi gözüküyorrr olsa da yesek:))

    YanıtlayınSil
  7. Muhteşem ötesi gözüküyorrr olsa da yesek:))

    YanıtlayınSil
  8. Ben hiç denemedim bloglarda görüyorum süper olmuş canım eline sağlık

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisiniz, çok hoş bir tatlı, yaz için ideal bir sütlü tatlı, tavsiye ederim...
      Çok teşekkürler...

      Sil
  9. fotoğraflar nefis nefis nefis, çok şıklar...

    YanıtlayınSil
  10. peçeteni de tatlını da çok beğendim

    YanıtlayınSil
  11. bir kup alabilirmiyim ,çok güzel görünüyorlar:))
    ellerine sağlık

    YanıtlayınSil

Yorum Gönderme