Sütlü bir tatlı,
aslında tavuğun beyaz eti olan göğüs kısmı da içinde bulunur ki nefis bir
lezzettir... Ama ev şartlarında içine tavuk göğsü ilave edilmeden de yapılabilen
bir tatlı. Aslı gibi yapılabilir mi... Elbette yapılabilir ama sanırım bu hali
ile de beğenildiği için ve daha pratik olduğu için tercih ediliyor. Çeşitli meyvelerle
de süslenince gerçekten güzel bir lezzet ortaya çıkıyor. Bir gün önceden
yapılıp da buzdolabında bekleyince tam kıvamında oluyor.
Malzemeleri ve
yapımı çok basit bir tatlı. Aslında bildiğimiz muhallebi...
MALZEMELER1 yemek kaşığı tereyağ
8 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı süt
125 ml krema ( isteğe bağlı )
2 paket vanilya
Ve bir çırpma teli, çok önemli... Sürekli çırparak yapılması gerekiyor...
Tencereye yağı ve
unu koyup unun rengi değişmeden hafifce kavuruyoruz. Devamlı çırpma teli ile
karıştırarak. Sonra sütü ilave ediyoruz ve pürüzsüz bir karışım olacak şekilde
çırpmaya devam ediyoruz. Şekerini ilave ediyoruz ve kaynayıncaya kadar
karıştırıyoruz. Bu arada dibini de tutmaması lazım. Bunun için de ara vermeden
karıştırmaya devam ediyoruz. Bu tatlıyı yaparken en çok dikkat etmemiz gereken
nokta sürekli çırpmak ve başından ayrılmamak. Kaynadıktan sonra ocağı
söndürüyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Kremasını ilave ediyoruz, ara ara
çırparak ılımasını bekliyoruz ve vanilyasını da ilave ettikten sonra servis
kaplarına boşaltıyoruz. Eğer bütün bu dikkate rağmen yine de pütürlü bir
karışım oluştuysa hiç endişelenmeyin hemen süzgeçten geçirin.
Ben servis kabı
olarak bardak kullanmayı tercih ediyorum, ikram etmesi daha kolay oluyor.
Aslında bildiğimiz kare borcamlara dökülüp soğuyunca kareler halinde kesilip
öyle de servis edilebilir. Ama keserken ve servis tabaklarına koyarken şeklinde
bozulmalar olabiliyor ve tabaklara koymak için de mutfakta zaman harcamış
oluyorsunuz misafirleriniz içeride sizi beklerken, bardakta servis yaparsanız
sadece dolaptan ikram etmek kalıyor geriye...
AFİYET OLSUN
benim çok sevdiğim bir tatlıdır canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçook severimm ellerine sağlık canımm :)
YanıtlaSilellerine saglik canim
YanıtlaSilcok hos olmustur eminim :-)
ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilçok da güzel süslemişsin...
ellerine sağlık...
Hafif bir tatlı ne güzel de olmuş eline sağlık canım
YanıtlaSilAslında ben tavuk etiyle olanını hiç yiyemiyorum, tuhaf geliyor fikir olarak. Ama bu şekilde yapıldığında çok seviyorum.
YanıtlaSilHiç de yalancı değil...:)
Ellerine sağlık.
Hayatın hep böyle tatlı tatlı geçsin...
Sevgiler...
kremalı ilk sende duydum :) afiyet olsun eminim çok güzeldir !
YanıtlaSilGörüntü harika ellerine sağlık ,nasılda güzel olur.Afiyet olsun:)
YanıtlaSilEllerine sağlık,tam bahara göre hafif bir tatlı olmuş..süper görünüyor..
YanıtlaSilsunum enfes görünüyor. Bloğumda nevresim takımı hediyeli çekilişim var. Katılırsan çok mutlu olurum.
YanıtlaSilhttp://www.bakbuharika.com/2013/03/evideacomdan-1-kisiye-cift-kisilik.html
o meyveler ve ceviz nasıl güzel tat katmıştır... Görüntü muhteşem :) ellerine sağlık
YanıtlaSilGörüntü çok çekici, meyvelerle süsleme fikri de harika.Elinize sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık kremalı tatlılara bayılırım ilk fırsatta tavuk göğsünüde böyle deneyeceğim sevgiler
YanıtlaSilBu tarifi hiç kremalı denememiştim.Eminim güzel bir tat verir.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEline sağlık harika olmuş:) sevgiler
YanıtlaSilÖğlen yemeğimin üzerine pek yakışırdı bu nefiss tatlı..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)
Krema daha hoş bir kıvam vermiş olmalı, yakışmıştır bu tatlıya.
YanıtlaSilMeyve ve cevizlerle süslemek de güzel fikirmiş. Ellerinize sağlık.
çok severim bende
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görnüüyor