Ana içeriğe atla

SEVMEYİ BİLMEK GEREK


Sevgililer günü madem bugün, SEVGİ demek gerek, bunu demek için de sevmek gerek, sevmeyi bilmek gerek. Farkındayım tabii Sevgililer Günü aslında bugün ama bana göre Sevgi Günü, ben öyle hissediyorum.
Bu günün amacı unutulmuş durumda, gönüllerdeki sevgiler hatırlanması gerekirken, pahalı hediyelerle gönüller kazanılmaya çalışılıyor ya da sevgiye kıymet biçiliyor. İşte bu beni rahatsız ediyor...
Sadece sevgili olanlar mı bilir sevgiyi...
Maddi şeylerle mi olur sevgiyi anlatmak...
Unutuyoruz çoğu zaman sevmeyi,
Sevdiğimizi dile getirmeyi...
Sevilmek için önce sevmemiz gerektiğini,
Sevmeyi öğrenmeyi...
Sevmek için küçük  ayrıntılar aramayı,
Gönlümüzün sevgi dolu olduğunu,
Sevgiyle bakan bir çift gözün ne kadar güzel olduğunu,
Sevgi doluysa gönlümüzün kötülüklerden uzak olduğunu...
Unutuyoruz işte... 
Bütün bunları hatırlayalım diye bu SEVGİ GÜNÜ...
Hazır hatırlamışken, beni tanıyan herkese gönderiyorum kucak dolusu sevgilerimi ve sevgi dolu günleri...




Yorumlar

  1. bizde sizlere kucak dolusu sevgiler gönderiyoruz hepinizi öpüyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Sevgi dolu gönlüne sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgi dolu günlerimizin hiç bitmemesi dileklerimle...

      Sil
  3. Yürekten sevgi ve mutluluklar sizinle olsun bugün ve hergünde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bugün ve hergün...çok çok teşekkür ederim...sevgilerimle...

      Sil
  4. Can Yücel demiş diyeceğini...
    Söylediklerine katılıyorum canım.
    Sevgi günün mutlu geçsin arkadaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel söylemiş, defalarca okuyabilirim ben bu şiiri...
      Sevgi ve mutluluk hep yanınızda olsun...

      Sil
  5. Negüzel şiir keyifle okudum paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim, sevgi dolu günler diliyorum...

      Sil
  6. Her kelimesine katılıyorum söylediklerinin. Bu şiir de hoşuma giden bir şiirdir. Tekrar görmek güzel oldu.
    Fotoğraftaki kafese bayıldım :)
    Sevgiyle yaşlanman dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, sevgi dolu günler hep yanınızda olsun...

      Sil
  7. senin gönlün çok güzel. seni tanımış olmakta çok güzel. karşılıklı oturup, yada ayak üstü dakikalarca ettiğimiz muhabbetleri hiç unutmuyorum. sevgiden tabiiki. her şey gönlünce olsun........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin gönlünün güzelliğidir o asıl, ben de özlüyorum dakikalarca süren sohbetlerimizi...

      Sevgi dolu günler hep seninle olsun...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...