Ana içeriğe atla

KARNABAHAR YEMEĞİ



Bu günlerde zevkle yenen bir yemek. Kış bitmeden ne kadar yaparsam o kadar iyi olur. Sadesini daha çok seviyorum ama içine biraz da kıyma ilave edince daha besleyici oluyor, çocuklar da yediği için bu aralar böyle yapıyorum.
Zeytinyağ ve bolca doğranmış soğanı  tencerede çok kavurmadan biraz yumuşatıyorum, kıymayı ilave ederek biraz kavuruyorum, salçayı da ekleyip karıştırıyorum, yıkayıp ayıkladığım karnabaharları, dilimlediğim havuçları da ilave ettikten sonra tuz ve üstünü geçecek kadar su ekleyerek tencerenin ağzını kapatıyorum ve kısık ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişiriyorum.
Yine malzeme miktarını vermedim çünkü her zaman dediğim gibi böyle yemeklerde tamamen sizin damak zevkinize göre malzeme miktarını ayarlayabileceğinizi düşünüyorum. Kıyması daha çok olsun diyebilirsiniz, az salçalı sevebilirsiniz, nasıl isterseniz... Kıymasız yaparsanız nonut da ilave edebilirsiniz, nohutlu da güzel oluyor...



AFİYET OLSUN





Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. ne güzel, ben de çok severim, teşekkür ederim...

      Sil
  2. O kadar çok severim ki karnıbaharı.
    ellerine sağlık canım.
    Ben daha çok kıymalı olanı severim...
    Nohutluyu daha önce denemedim ama deneyeceğim...
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence denemelisin, nohut da ayrı bir lezzet veriyor...
      mutlu ve sağlıklı günler diliyorum...

      Sil
  3. Ellerine saglik canim biziM evdede haslamasi kizartmasi Yemegi hepsi cok sevilir. Cok guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru, kızartması da güzel olur...
      çok teşekkür ederim...

      Sil
  4. nefiss,karnabahar çok çok severek yenmiyor bence böyle cazip hale gelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısınız, karnıbahar biraz sevilmeyen sebzeler arasındadır ama farklı pişirme yöntemleri ile belki sevebileceğimiz hale gelebilir...
      çok çok teşekkür ediyorum...

      Sil
  5. ayyyyy en sevmedigim sebze ....
    sen guzel yazmissin ama benden ihihiihihi :(
    ellerine saglik....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevmiyorsan diyecek bir sözüm yok ama farklı pişirme yöntemlerini deneyerek belki de sevdiğin lezzeti elde edebilirsin...baharatlar ilave etmek de lezzeti arttırabilir belki...
      çok teşekkür ederim...

      Sil
  6. Seviyorum bende karnıbaharı..Ama benden başka seven yok:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız pek fazla sevilen bir sebze değil maalesef...

      Sil
  7. Bugün bir tencere dolu yaptım bende..:)
    Çok seviyorum hemde çok..:)
    Ellerine sağlık canım.
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel, ellerinize sağlık ve şimdiden afiyet olsun, karnıbaharı sevenleri görmek çok güzel.
      çok çok teşekkür ederim...

      Sil
  8. bizim evde burun kıvırıyorlar ,alıştıramadım benim milletimi ,karnıbaharı turşuda seviyorlar,ellerine sağılık canım,çok besleyici yemek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevilmiyorsa alıştırmak çok zor ama turşusu da çok güzel oluyor, öyle yemeleri de güzel...gerçekten hem doyurucu ve hem de besleyici oluyor...
      çok teşekkür ederim...

      Sil
  9. kesinlikle sana katılıyorum...
    ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  10. bayılırım bizde de bu akşam var
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel tesadüf, size de afiyet olsun, ellerinize sağlık...
      çok teşekkür ederim...

      Sil
  11. nohutlusunu denemek istiyorum. güzel fikir teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha lezzetli oluyor sanki...ben de çok teşekkür ederim...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa