Ana içeriğe atla

ELMALI HAVUÇLU KEK




VE DURMADAN DEVAM EDEN KAR YAĞIŞI

Akşamdan beri yağan kar hala devam ediyor. Dışarıdan yollardaki karları kenarlara atan büyük arabaların sesleri geliyor. İnsanlar kapılarının önlerini açmaya çalışıyorlar. Her yer kapalıydı bu sabah, bakalım ne kadar sürecek...

Elmalı, havuçlu kek, yanında sıcacık bir çayla iyi giden bir kek. Bir anda yapılıveren, şu da olsun, bunu da katalım diye yapılan bir kek...
MALZEMELER
5 tane orta boy yumurta
½ su bardağı şeker
125 g eritilmiş tereyağ
1 su bardağı rendelenmiş havuç
2 tane ufak doğranmış elma
½ su bardağı iri iri tanelenmiş ceviz
1 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurta ve şeker önce çırpılır ve havuç, elma, ceviz hariç tüm malzemeler mikserle iyice karışıncaya kadar çırpılır. Sonra havuç, elma ve ceviz ilave edilir ve kaşık yardımı ile kek hamuruna karıştırılır. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür ve 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 60-80 dk yavaş yavaş pişirilir.



AFİYET OLSUN 



Yorumlar

  1. tam kış keki olmuş,eline sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarçın ve ceviz olunca gerçekten kış keki oluyor, çok teşekkür ederim...

      Sil
  2. nefis olmuş cevizli hemde tam benlik
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. koca bir dilim gönderiyorum o zaman size, afiyet olsun...

      Sil
  3. şimdi canım çayla beraber kek istedi.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buyrun gelin, sıcak sıcak içelim çayımızı kekin yanında...
      çok teşekkür ederim...

      Sil
  4. Ellerinize sağlık :) tam bir kış keki olmuş, kar hayatı olumsuz etkilese de muhteşem bir doğa harikası diye düşünürüm hep.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. görüntüsü gerçekten güzel ama hayatı etkilemese, arabalar yollara zor çıktı bu sabah...
      çok teşekkür ederim...

      Sil
  5. çok güzel kabarmış
    hangi ebatlarda bir kek kalıbında pişirelim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.
      Ben çapı 24 cm olan, ortası delik kek kalıbını kullandım, tam bu ölçülere göre oldu...

      Sil
  6. Manzara harika,kek nefis görünüyor,mis gibi tarçın kokusu bayılırım, ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
  7. Bend eyparım çok yakışırlar birbirlerine..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. .ankarada bu sene kış olmadı diyebilirim....şimdi keki yapsak manzara eksik...kek güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siz gene de kekinizi yapın ve yerken de karlı dağları hayal edin...
      çok çok teşekkür ederim...

      Sil
  9. Kar, elmalı havuçlu kek, kekin evi sarmış huzur dolu kokusu, sıcacık bir fincan çay, nasıl muhteşem bir keyiftir. Okurken içime huzur doldu, mutluluk doldu.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev elma, tarçın koksun, koklayarak doyuyorum ben...
      Sevgi dolu günler...
      Çok çok teşekkürler...

      Sil
  10. Manzara nefis(ama icerden.tabiki disardan zor oluyor yurumek temizlemek, kar kuremek) kek ise gercekten gel ye benden 1 dilim diyor..uzun zamandir yapmadim kek yarin bende ne varsa icine katip oyle bir kek yapsam..ne iyi ederim:) Ellerinize aglik diyorum..sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun...
      çok çok teşekkür ediyorum...

      Sil
  11. havuçlu kekin her halini seviyorum:)
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de, farklı ve hoş bir tadı var...
      çok teşekkürler...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...