Böreğin ıspanaklı
olanı bir başka olur sanki, kendine has bir kokusu olur ıspanaktan dolayı, daha
yumuşacık olur.
Tarif çok basit;
ölçü vermiyorum, hazırlayacağınız kişi sayısına göre yapacağınız börek
miktarını belirledikten sonra uygun ölçüleri ayarlamak sizin elinizde.
Bir tavaya
zeytinyağını koyduktan sonra soğanları ince ince doğrayıp tavada hafif hafif
kavurmaya başlayın, sonra kıymayı ilave edin ve kavurun, ardından da yıkayıp
doğradığınız ıspanakları atın ve karıştırarak kavurun. İç malzemeleri kavurduktan
sonra yeteri miktarda tuz ve karabiber
ilave edin. Damak zevkinize göre farklı baharatlar da ilave edebilirsiniz.
İsterseniz sadece ıspanak ile de yapabilirsiniz.
Yufkaların üstüne
sürmek için yufka sayınıza göre ayarladığınız miktarda sıvıyağ ve yoğurdu
karıştırarak iyice çırpın.
Yufkaları dörde
bölün. Her bir yufkaya önce yoğurtlu sıvıyağ karışımından sürün ve hazırladığınız
iç malzemesinden yeteri kadar yufkanın üzerine yayın. Sonra gül şeklinde sarın
ve tepsiye dizin. 1 yumurtayı iyice çırpın ve böreklerin üstüne sürün. En son olarak
da susam ilave edin ve 190 dereceye ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar
pişirin.
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık, iştah açıcı duruyor ve kıyma ile ıspanağı birlikte kullanmamıştım hiç denemek isterim.
YanıtlaSilSevgiler...
oooo ıspanaklı böreği çok severim :))
YanıtlaSilşimdi olsada yesek dedim :))
canım ellerine sağlık.........
Kışın en güzel böreği,ellerine sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilCok guzel olmus. Bayilirim. Ellerinize saglik.
YanıtlaSilbayılırım ıspanaklı gül böreğe,eline sağlık.
YanıtlaSilBöreğin en güzeli hali ve çok severim..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
bence de ıspanaklı börek bir başka olur,eline sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSil