Ana içeriğe atla

ISPANAKLI BÖREK



Böreğin ıspanaklı olanı bir başka olur sanki, kendine has bir kokusu olur ıspanaktan dolayı, daha yumuşacık olur.
Tarif çok basit; ölçü vermiyorum, hazırlayacağınız kişi sayısına göre yapacağınız börek miktarını belirledikten sonra uygun ölçüleri ayarlamak sizin elinizde.
Bir tavaya zeytinyağını koyduktan sonra soğanları ince ince doğrayıp tavada hafif hafif kavurmaya başlayın, sonra kıymayı ilave edin ve kavurun, ardından da yıkayıp doğradığınız ıspanakları atın ve karıştırarak kavurun. İç malzemeleri kavurduktan sonra yeteri  miktarda tuz ve karabiber ilave edin. Damak zevkinize göre farklı baharatlar da ilave edebilirsiniz. İsterseniz sadece ıspanak ile de yapabilirsiniz.
Yufkaların üstüne sürmek için yufka sayınıza göre ayarladığınız miktarda sıvıyağ ve yoğurdu karıştırarak iyice çırpın.
Yufkaları dörde bölün. Her bir yufkaya önce yoğurtlu sıvıyağ karışımından sürün ve hazırladığınız iç malzemesinden yeteri kadar yufkanın üzerine yayın. Sonra gül şeklinde sarın ve tepsiye dizin. 1 yumurtayı iyice çırpın ve böreklerin üstüne sürün. En son olarak da susam ilave edin ve 190 dereceye ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.




AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık, iştah açıcı duruyor ve kıyma ile ıspanağı birlikte kullanmamıştım hiç denemek isterim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. oooo ıspanaklı böreği çok severim :))
    şimdi olsada yesek dedim :))
    canım ellerine sağlık.........

    YanıtlaSil
  3. Kışın en güzel böreği,ellerine sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Cok guzel olmus. Bayilirim. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  5. bayılırım ıspanaklı gül böreğe,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Böreğin en güzeli hali ve çok severim..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. bence de ıspanaklı börek bir başka olur,eline sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...