Ana içeriğe atla

SÜSLÜ MİNİK KAKAOLU KEKLER



Minik minik kakaolu kekler, yumuşacık oldular, iki lokmalık...
Minik kek kalıplarını kullandık. Kek kalıpları benim değil, bu keki de tek başıma yapmadım zaten... 
Kalıplar sevgili Ebru`nun hediyesi, bana değil kızıma. Böyle bir hediyesi olur da durur mu, hemen kullanmak istedi tabii ve böyle minik kakaolu kekler çıktı ortaya, kalıplar için çok teşekkür ediyoruz... 
Bu tarifi büyük kek kalıplarında da yapabilirsiniz, kakaosuz da uygulayabilirsiniz.

MALZEMELER 
2 tane yumurta
¾ su bardağı şeker
125 g erimiş tereyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
½ su bardağı toz badem
1 su bardağı un
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı kakao ( çikolata tozu da olabilir)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerini süslemeye yetecek kadar pudra şekeri
Önce yumurta ve şeker olmak üzere bütün malzemeleri iyice karışana kadar çırpın. Sonra istediğiniz kalıba dökün. 180 dereceye ısınmış fırında 35-40 dk pişirin. Kalıptan çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve üstüne pudra şekeri dökerek servis yapın...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Hem çok basit hem çok güzel olmuş. Çok hoşuma gitti. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Yapanı ben yerim,keki de yerim......

    YanıtlaSil
  3. çok şık bir sunum olmuş,eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Çok şirin ve lezzetli görünüyorlar. Ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. İnsan yemeye doymaz bu minik kekleri..
    Kızının ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. aaa bu kekler cok sirin yaw..nasil yiyecez bunlara kiyipta:))

    YanıtlaSil
  7. günaydın ve ellerine sağılık canım,çok şirin kalıplar,şirin kalıplarda da tabi ki daha tatlı ve şirin kekçikler olur.

    YanıtlaSil
  8. Nefis görünüyorlar, kalıplar da çok hoş ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
  9. gerçekten çok süslü püslüler...
    yemeye kıyamam :))
    canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...