Ana içeriğe atla

İLK KAR YAĞDI




Sessiz sessiz yağıyor, yağmur gibi değil, kendi halinde yavaş yavaş, süzüle süzüle iniyor her bir kar tanesi, uzun uzun seyredesi geliyor insanın...

Her tarafı bembeyaz örttü  yine...
2012`nin son günlerinde, kış mevsiminin ilk günlerinde her yer bembeyaz, sanki yeni bir yıla hazırlanıyor tabiat...
Ne çabuk unuttuk, geçen sene de böyleydi ve bir sene geçti üstünden, zaman ne çabuk geçiyor dedikleri işte...
Ama ilk defa kar görüyormuşcasına seyrediyorum...
Herkes öyle, hele çocuklar... 
Ağaçlar ve evler bu karbeyazı örtünün altında farklı bir kimliğe bürünüyor sanki... 












Yorumlar

  1. keşke bizim buralara da yağsa :))
    özledim valla :))

    YanıtlaSil
  2. Dönüp dönüp birkaç kez baktım resimlere. Görsel bir şölen gibi. Keyfini çıkartın. Darısı başımıza umarım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Kartpostal gibi resimler. İç çekerek seyrettim. Neresidir yaşadığınız yer.

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar güzell fotoğraflar..kar her yeri süslemiş resmen.Bakalım bize ne zaman uğrayacak :)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel fotoğraflamış sınız ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. tam benlik en çok sevdiğim şey kar yağışı ve kar yağarken yürümek tadını çıkarın

    YanıtlaSil
  7. kar yagdi da eridi bile bizde.kisi seviyorum.sicak ev de oturacaksin.kahve yanin da tam keyif.

    YanıtlaSil
  8. karelere bayildim....
    ozlemisim
    tesekkurler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...