Ana içeriğe atla

CENEVRE YENİ BİR YILI BÖYLE KARŞILIYOR



Her yıl böyle oluyor Cenevre, ışıklı rengarenk...
Ama her yıl, bu görüntü hiç değişmez.
Bir kısmını gösterebildiğim görüntüler her yıl bu zamanlarda aynı şekilde tekrarlanıyor.
Süsler aynı, her yerin süslenme şekli aynı, her mahallenin kendine göre bir süslenme tarzı var ve bu da değişmez.

İlk zamanlarda çok farklı gelirdi, artık alıştık...
Ama zamanla da anlamaya ve takdir etmeye başladım. Her yıl farklı bir süsleme kapasitesine sahip bir ülke olmasına rağmen elindekileri kullanıyor olması ve israf yapılmaması adına çok güzel bir düşünce.

Her sene bu süsler bu zamanlarda yerlerine asılır. Eski yılı uğurlamak ve yeni yılı ışıklar içinde karşılamak için. Daha sonra bütün bunlar görevliler tarafından büyük bir titizlikle toplanır, kutularına yerleştirilir ve bir sonraki yıl sonuna kadar onlar için ayrılmış depolarda bekler.
Bu aynılık içinde değişen şeyler çok çok azdır...













Yorumlar

  1. Çok güzeller ama...
    Sanırım önemli olan anlamı ve bu ruhu yaşamak diye düşünüyorlar. Süsleme aynı olsa da bu ruhu yaşatmak önemli galiba:))
    Gerçi bu yıl ben ağacımın süslerini yeniledim ve çok heyecan vericiydi. Arada bir değişiklik iyi olabiliyor.
    Işığınız bol olsun...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. çok güzeller ışıl ışıl canım.
    Sayfama bıraktığın güzel ve özel yorumuna çok teşekkürler nice senelere hep beraber:)))

    YanıtlaSil
  3. israf edilmemesi ne güzel,her yer parıldıyor çok sevdim..

    YanıtlaSil
  4. Yeni yıla yaklaşmanın en güzel yanlarından biri böyle her yerin süslü ve ışıl ışıl olması :)

    YanıtlaSil
  5. ÖZlemişim yazılarınızı okumayı...

    YanıtlaSil
  6. Cok guzelmiş ve yaptıklarıda akıllıca , magazaları , sokakları bilmiyorum ama bende her yıl aynı suslerı kullanıp sonra kutulayıp ,ertesi yıla saklıyorum :)) sevgılerımle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...