Ana içeriğe atla

KITIR HAMURLU (CRUMBLE) ELMALI KEK



Bu kek biraz değişik ve bir o kadar da basit bir kek. Yine kıtır hamur kullandım, fena olmuyor...
Kıtır Hamur için; 
125 g tereyağ
1 + ¼ su bardağı un
½ su bardağı şeker
Bir tutam tuz 
Elmalı Hamur için; 
6-7 tane elma
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
İlk önce kıtır hamur için bütün malzemeler karıştırılır, birbirinden dağılan bir hamur elde edilir, kıtır turta  tatlısında olduğu gibi. Sonra bu kıtır hamur buzdolabına kaldırılır. 
Elmalar hariç kek malzemeleri iyice karıştırılır, sonra içine küçük küçük doğradığınız elmalar atılır ve karıştırılıp kek kalıbına boşaltılır, üstüne kıtır turta hamuru serpiştirilir ve 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.



AFİYET OLSUN




Yorumlar

  1. Bayilirim elmali kek e afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş canım.elmalı her tarifi çok severim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Elmalı dendimi, benim kulaklar dikkat kesilir.:)
    Çok seviyorum. Bu tarif de gerçekten güzel görünüyor.
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Mis gibi kokar piserken kitir kitir cok guzelldir ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
  5. çay istiyorum bide senin kekten :))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  6. çayın yanında mis gibi olur,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. hmmmm çok canım istediiii:(((çayla ne iyi gider... afiyet olsun:))

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarfilerini yapmaya çalışırım. bu da öncelikle yapacaklarımdan. nefis görünüyor.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...