Ana içeriğe atla

BAHARATLI KITIR EKMEK




Ekmek torbalarının dibinde mutlaka kalmış dilimler, bölünmüş ekmek parçaları vardır. Bunları değerlendirmenin yollarından birisi onları kıtır ekmeğe dönüştürmek. 
Kalan ekmekleri önce ufak küpler halinde doğrayın ve derin bir kabın içine alın, üstüne çok fazla olmayacak şekilde zeytinyağ gezdirin, kekik, nane, fesleğen, kırmızı biber gibi baharatlar serpin. Bu baharatlar çok fazla olmayacak azar azar. Baharat tadı çok baskın olursa sevilmeyebilir ama siz seviyorsanız daha fazla ekleyebilirsiniz ve başka baharatlar da ilave edebilirsiniz. Sonra yağlı ve baharatlı ekmek küplerini ellerinizle sıkmadan şöyle bir karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye serin. 200 dereceye ısınmış fırında hafif kızarana kadar tutun, dikkatli olun çabuk kızarıyorlar hemen yanabilirler. Bu ekmekleri yapmak için özel olarak fırınınızı yakmanıza da gerek yok, kek, kurabiye gibi ihtiyaçlarınızı pişirdikten sonra sıcak olan fırını kullanabilirsiniz. Sonra fırından çıkarın ve soğuduktan sonra bir saklama kabına veya poşete koyun, uzun süre saklayabilirsiniz. Ben özellikle çorbaların üstüne ilave ediyorum, salataların üstüne de ilave edilebilir...







AFİYET OLSUN




Yorumlar

  1. ben bu kıtır ekmekleri çok seviyorum...
    bayılıyorum...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel oluyor milföy hamurunuda karelere bölüp fırında kızartın o da çok hoş oluyor tavsiye ederim sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. bende sık sık yaparım hem çok leziz olur hemde israftan kurtarır,eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kalanlar değerlenmiş oluyor, teşekkürler...

      Sil
  4. ELLERİNİZE SAĞLIK NE GÜZEL HEMDE EKMEK İSRAFI YAPILMAMIŞ OLUYOR
    ALLAHA EMANET OLUN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar ekmek kurtarabilirsek...teşekkür ederim...

      Sil
  5. Bu muhteşem bir fikir. Bu tür kıtır ekmekler hazırlandığını biliyordum ama bu şekilde basitçe hazırlayıp, bozulmadan saklayabilmek süper. Salata ve çorbalarda gerçekten de müthiş oluyor.
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok çok basit,uzun süre de dayanıyor, teşekkür ederim...

      Sil
  6. Bende yapacam,kolaymis... akilli ve beceriklidir benim arkadasim.....svg...

    YanıtlaSil
  7. Bende yaparım bu kıtırları..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Kıtır minik ekmekleri çok severim ve acıya da aşırı düşkünüm, böyle bir tat da tam bana göre:)))
    Sevgiler..
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...

SADE YAĞLI UN KURABİYESİ

Çocukluğa hep bir özlem var bende... Hadi seni çocukluğuna götürelim gel deseler, hiç düşünmeden koşarım... Çocukluğumun günlerine gitmek için uzun uzun düşünürüm, hafızamın derinliklerinden bir kaç gün yakalarsam ne mutlu bana... Bazen de hiç düşünmeden geliverir hatıralar... Büyüyoruz... Her şey geride kalıyor... Ve bazen küçük bir şey geride kalanları hatırlatıveriyor...   Un kurabiyesi de öyle benim için. Yıllar öncesine götürür beni...   Bu deneme de bunun için aslında. Sanırım biraz olsun aradığım lezzet ve kokuyu buldum. Tarif için masmavi3_mutfakta`ya teşekkür ederim...   Sade yağ ile yapılmış bir un kurabiyesi. Sade yağ yapımından bahsetmiştim, aslında çok zor değil.   Geniş bir tencereye tereyağını koyun ve ateşi kısık ateşe ayarlayıp, kaynamadan erimesini, üstünün beyaz köpük bağlamasını bekleyin, yaklaşık yarım saatte böyle bir görüntü oluşuyor, üstüne biriken köpükleri toplayın ve köpük bitene kadar işleme devam edin, sonunda sapsarı ren...