Ana içeriğe atla

FRAMBUAZLI CRUMBLE YANİ KITIR TURTA



Elmalısını yapmıştım bu da frambuazlı, bence güzel oldu, daha renkli, ekşili tatlılı, hafif, az şekerli... Üstünün hamuru ise elmalıdan artan hamur, buzdolabında bir haftadan daha uzun süredir bekliyordu. Böyle olunca yapımı da çok kolay oldu, meyveleri hazırladım ve dolaptaki hamuru üstüne ilave ettim sonra doğru fırına yani çok da pratik...

MALZEMELER
Hamur kısmı için;
125 gram tereyağ
1+1/4 su bardağı un
½ su bardağı şeker
1 çay bardağı esmer şeker
1 tutam tuz
Meyveli kısmı için;
2 su bardağı frambuaz
1 yemek kaşığı un
½ çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Önce hamur kısmını yaparak işe başlayalım. Bütün malzemeleri karıştıralım. Tereyağ soğuk olursa daha iyi oluyor. Hamur birbirine yapışmayan dağılan bir hamur oluyor. Kum taneleri gibi.
Sonra meyveli kısım için malzemeleri karıştırın ve kalıplarınıza paylaştırın. Ben dört ufak kalıba paylaştırdım. Üstüne de hazırladığınız hamur karışımını taneli olacak şekilde yayın. 190° lik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık ılık da yiyebilirsiniz soğuk da, nasıl isterseniz...





AFİYET OLSUN




Yorumlar

  1. offf.sabah sabah bu yapılırmı canım.nasıl canım çekti.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bu kıtirlar çok guzel görünüyorlar....himmmmmm....eline saglık....

    YanıtlaSil
  3. Cok iyi fikir bu ya kisi basina kucuk kaplarda yapilir. Harika gozukuyor eline saglik olsun canim.. Aldim tarifi ,,

    YanıtlaSil
  4. Hiç yapmadık, merak ediyorum tadını en kısa sürede deneyeceğim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik, cok guzel gorunuyorlar canim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Crumble ın yanına ben dondurmayı da çok yakıştırıyorum,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Muhteşem görünüyor,rengin güzelliğine bittim.
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. Çok lezzetli. Elmalısını tercih etmekle birlikte, bu şeklide de harika görüüyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...