Ana içeriğe atla

TARÇINLI RULOLAR



Yumuşacık, tarçın kokulu mayalı kurabiyeler, biz çok sevdik, özellikle de fırından çıkınca ılık ılık yemesi çok güzel. İster soslu ister sosu olmadan, tercih sizin, ben tarifteki sosu da yaptım, ama sanırım sos olmadan daha çok sevdik, denemesi size kalmış...
MALZEMELER                                         
3, 5 su bardağı un
2 tane yumurta
4 yemek kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı ılık süt
1/4 su bardağı şeker
2,5 çay kaşığı maya
İç malzemesi;
1/4 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
1 yemek kaşığı tarçın
Sos için;
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı dolusu krem peynir
1/4 çay bardağı süt
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Hamur için bütün malzemeleri karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin sonra yaklaşık 1 saat mayalanması için bekleyin.
İçi için gerekli olan malzemelerin hepsini karıştırın.
Mayalanan hamuru merdane yardımı ile dikdörtgen olacak şekilde açın, çok fazla ince olmayacak, sonra hazırladığınız iç malzemesini bütün yüzeyine ince bir tabaka halinde sürün ve hamuru rulo yapın. Parmak kalınlığında dilimleyin ve tepsiye enlemesine koyarak 175° de yaklaşık 30 dk pembeleşinceye kadar pişirin.
Sos için gerekli olan malzemelerin hepsini blendırdan geçirin ve krema kıvamında bir sos elde edin. Arzu ederseniz bu sosu kullanarak fırından yeni çıkmış tarçınlı rulolarınızı yiyebilirsiniz...



AFİYET OLSUN






Yorumlar

  1. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok iştah açıcı ve leziz olmuş.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. mımmm..nefis..mis gibi tarçın kokusu buraya kadar geldi.ellerinize sağlık,çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  3. Eve girdiğimde evi sarmış olan koku inanılmazdı, küçük kızım ve ben anında götürdük birer tane, harika, özellikle tarçın sevenlere şiddetle tavsiye ederimç Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Miss gibi tarçın kokulu ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Miss gibi tarçın kokusuna geldim..:)))
    Koklaya koklayada ayrılıyorum sayfandan..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. Nefis nefis görünüyor
    Ellerine sağlık arkadaşım
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...