Ana içeriğe atla

DOMATESLİ SOMON



Balık deyince ilk önce aklıma somon gelir nedense, daha çok somonu sevdiğim için olabilir belki, belki de çok yararlı olduğu için seviyorumdur. Ayrıca pişmesi de yemesi de kolay bir balık, çocuklar da seviyor...
Bu sefer sebze yemeği yapar gibi yaptım. Önce soğanları çok çok az zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurdum, çok fazla değil. Yağ az olmalı çünkü somonda yeteri kadar yağ var. Sonra soğanları kavurduğum tencereye  ince dilimlenmiş sarımsak, doğranmış yeşil biber, küp doğranmış domatesi ilave ederek biraz daha kavurdum, sonra da somon dilimlerini yerleştirdim ve üstüne tuz ile birlikte  baharatları da ilave ettim,  nane,  kekik, fesleğen nasıl hoşunuza giderse, farklı lezzetler de yakışıyor somona. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte somonlar pişene kadar bekliyoruz.
Sonuç gayet güzel oluyor, en azından bana göre , tavsiye ederim, yanına da quinoa ile yapılmış bir pilav olursa gerçekten çok besleyici. Sizlere şimdiden kolay gelsin...




AFİYET OLSUN




Yorumlar

  1. Hayırlı Cumalar, ellerinize sağlık. Tam bir şifa deposu çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık nefis bir yemek olmuş..

    YanıtlaSil
  3. Somon u hep sade olarak izagara yapiyorum, boylesini deneyim , goruntu cok guzel, ellerinize saglik:)

    YanıtlaSil
  4. Somon ve domates, cok güzel olmustur eminim ellerine saglik canim...Sevgilerimle.....

    YanıtlaSil
  5. Bende çok seviyorum somonu ama bugün bizde hamsi var..:)))
    Nefisss görünüyor canım nefiss..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...