Ana içeriğe atla

FRAMBUAZLAR TİRAMİSU İÇİN...



Dallarında sakin sakin olgunlaşan frambuazlar göz alabildiğine çok... Frambuaz toplamak için en uygun zaman, haftaya gitsem sanırım bu kadar zevkli toplayamayacaktım. Burası yaz başında çilek topladığım yer. Bu sefer topladığım frambuazları reçel yapmadım, tiramisunun yanına lezzet vermesi için kullandım, aynı zamanda da renk verdiler.


MALZEMELER
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 yumurta
4 su bardağı süt
1 paket labne-250g ( isterseniz aynı miktarda maskarpone )
İlk önce labne peyniri hariç bütün bu malzemelerle pürüzsüz bir krema yapalım. Bunun için bu malzemelerin hepsini bir çırpma teli ile karıştıralım. Pişirirken de karıştırmaya devam edelim. Ufak ufak kaynama belirtileri başladığında ve koyulaştığında ocaktan indirelim ve içine labne peynirini katarak iyice karıştıralım. Vanilya katmıyorum, çünkü kahve kokusunu bastırıyor.
Ve yeteri miktarda kedi dili
Kedi dillerini ıslatmak için 1 su bardağı ılık su içinde erittiğiniz 1 çay kaşığı granül kahve
En üstünü süslemek için de Türk Kahvesi
Bu kahve miktarlarını isteğinize göre arttırabilirsiniz, ben azar azar kullanmayı seviyorum...
Tiramisunun tarifi aynı, sadece sunumu değişik, bu sefer bardakta değil, yuvarlak bir kalıp kullandım, bir sıra kedi dili, bir sıra krema şeklinde iki kat olacak şekilde yaptım ve üçgen dilimler halinde servis yaptım...



AFİYET OLSUN









Yorumlar

  1. dün eşimin doğum günüydü bende onun için tiramusu yapmıştım. frambuazlar görüntü olarak çok yakışmış. bir arada nefis olduğunu tahmin edebiliyorum. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. TARİFİNİZİ ALDIM ÇOK TEŞEKKÜRLER ELLERİNİZE SAĞLIK HOŞCAKALIN

    YanıtlaSil
  3. of of bayılırım frambuaz'ada ,tiramisu'yada,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Frambuaz tiramisu'ya kim bilir ne kadar yakışmıştır ellerinize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...