Ana içeriğe atla

YUMUŞACIK ELMALI KEK


Yumuşacık, mis gibi tarçın kokan bir kek. Eğer hafif ıslak kekleri seviyorsanız benim gibi bu tarifi deneyin derim. Elmalı kekleri seviyorum, elmalar pişerken çok hoş bir lezzet kazanıyor ve kekin lezzetini arttırıyor, hafif hafif gelen tarçın tadı da ayrı bir lezzet...
MALZEMELER
Kek için,
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Elmalı karışım için,
4 tane tatlı elma
1 çay kaşığı tarçın
½  çay bardağı şeker
Önce elmalı karışım için elmaları soyup dilimleyelim ve çukur bir kap içinde şeker ve tarçın ile iyice karıştıralım. Kek kalıbının içine yağlı kağıt serelim ve kalıbın dibine bu karıştırdığımız elmalardan bir sıra olacak şekilde dizelim.
Sonra kek malzemelerinin hepsini karışana dek çırpalım ve geri kalan elma karışımını çırptığımız kek karışımının içine ilave edip kaşık yardımı ile karıştıralım ve kek kalıbındaki dizdiğimiz elmaların üstüne dökelim. Elma miktarını daha da fazlalaştırabilirsiniz, tarçını da öyle ama tarçın biraz fazla olunca acılık veriyor... 180° lik fırında yavaş yavaş yaklaşık 45-50 dk pişirelim ve fırından çıkaralım. Soğumasını bekleyelim. 
Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirelim ve afiyetle yiyelim...




AFİYET OLSUN







Yorumlar

  1. kokusunu alır gibi oldum,ben severim böyle ıslak ve yumuşacık kekleri,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. bende cok severim elmali keki.tarcinin komusu yeter.

    YanıtlaSil
  3. Elmalı herşeyin öncelikle kokusunu seviyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Elmayla tarçının o birleşimine hayranım..Ellerinize sağlık .Enfes görünüyor.Bir dilim alıp kaçıyorum
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. bu keki bende yapıyorum ama yoğurt ve yağ kullanmadan..ellerinize sağlık sizin kekinizde çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  6. ıslak kekleri daha çok severim. elma, tarçın offff misss. ben de deneyeceğim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...