Ana içeriğe atla

SOSLU KÖFTE


Kolay, hızlı ve kapışılan bir yemek köfte kızartması, yanına  patates kızartması ve pilav da olursa daha ne denir. Yaz için güzel bir öğle yemeği. Köftenin kuruluğunu alsın diye de bir sos tarifi sizlere, beğenirsiniz belki...
MALZEMELER
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, köri, muskat
Beşamel sos yapar gibi yağ ile unu hafif kavurduktan sonra su ve sütü ilave ediyoruz. Hepsini süt ile yapınca biraz ağır bir sos  oluyor, böyle yapınca daha hafif olduğu için su kullanıyorum. Ve salçayı ilave edip, sarımsakları da rendeledikten sonra karıştırarak pişirmeye devam edin. Akıcı bir sos kıvamına gelince ocaktan alın, sosun kıvamını su ilavesi ile ayarlayabilirsiniz. Sonra baharatlarını ilave edin ve özleşene kadar karıştırın. Acı seviyorsanız ilave edebilirsiniz, güzel olur. Köftelerin üstüne dökerek afiyetle yiyin...

AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Canım çok güzel olmuş,ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. köftenin her hali makbulumdür,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Çok guzel olmuş , sosu denemek lazım....bayıldım..ellerine saglık.....

    YanıtlaSil
  4. Özellikle de çocukların çok seveceği bir menü.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Dün gece isveç köftesi ve patates kızarması yapmıştım.Eğer daha önce görseydim, kesin bu sosuda eklerdim, ama denemek üzere notumu alıyorum.Şahane...

    YanıtlaSil
  6. Sos köfte için çok ilginç, ben de yazdım tarifini. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. güzel ve değişik bir köfte olmuş ellerine sağlık canım
    güzel kutlama yorumunu için de teşekkür ederim
    sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa