Ana içeriğe atla

CENEVRE`DE ÇİLEK TOPLAMA ZAMANI

Doğaya, toprağa, yeşilliğe meraklı olanların dört gözle beklediği zamanlar bu zamanlar, benim için de öyle. Bir iki kere giderim bu çiftliğe, hem yaza doğru, hem de sonbaharda, bazen daha bile fazla olabilir, seviyorum böyle yerleri... Şimdi çilek zamanı, sonbaharda da frambuaz...
Gözünüzün alabildiği uzaklığa kadar çilekle kaplı topraklar. Bir düzen içinde, sırayla, aynı çizgide gibi, etrafı samanla kaplı, toplarken ayaklarınız çamur olmasın diye... Hafta sonu gittiyseniz eğer insanlar çoluk çocuk buradalar, zevkli zevkli çocukların çilek toplamasını seyrediyorlar, çocuklar da özgür kalmanın tadını çıkarıyor. Yemek serbest, hem topla hem de tadına bak, giderken de topladığın kadarının parasını vererek, kendi ellerinle bir şeyler toplamanın verdiği mutlulukla ve şimdi bunların bir kısmı ile reçel yapmalıyım düşünceleri ile evinin yolunu tut. Marketten aldığımız çileklerden farklı oluyorlar tabii, en güzeli de çilek kokusunu alabiliyorsunuz.
Cenevre`de Meyrin, Meyrin`da Feuillasse çiftliği diye bir yer burası. 1872 yılına kadar uzanan bir tarihi var bu yerin, 13 Mart 1926 yılında da şimdiki sahibinin dedesi burayı satın alarak, hayvansal üretimden yavaş yavaş bitkisel üretime geçmiş, çok çok eskilerden günümüze kadar gelmiş ve bu gördüğünüz manzara çıkmış ortaya, resimde görünen sadece küçük bir kısmı, dedim ya göz alabildiğine...
Ben de topladığım çileklerle dönüyorum eve, reçel yapmalıyım bunların bir kısmıyla diyerek...







Yorumlar

  1. Cok sevdigim bir lezzet cilek ama su ana kadar hic kendim toplamisligim olmadi ne yazik kii ne kadar keyifli oldugunu tahmin edebiliyorum harika kareler sevgiler canim:)

    YanıtlaSil
  2. ne kadar güzel bir aktivite:) Ben hiç dalından meyve sebze toplamadım. Annemler hep anlatır özene özene dinlerim:))) Çok sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Nefis çilekler . Çok güzel reçel olur , afiyet olsun .

    YanıtlaSil
  4. Ay ay ay! Biz de gitmeliyiz mevsimi gecmeden! Sagol hatirlattigin icin.

    YanıtlaSil
  5. NE KEYİFLİ BİR DENEYİM,HEMDE TARLA ÇİLEĞİ,KEŞKE BÖYLE BİR İMKANIM OLSAYDI..

    YanıtlaSil
  6. meyveyi dalından yemek çok zevkli. ama burada toplayıp , topladığımız kadarının ücretini ödüyoruz tamam da, ya toplarken yersek nasıl oluyor? helalleşip çıksak olurmu? yaaa merak ettim işte. bu hoş paylaşım için teşekkürler....

    YanıtlaSil
  7. toplarken yemek serbest, onu kendileri de söylüyor, zaten çok fazla da yenmiyor...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...