Yaz geldi ya
artık biberler de çoğalmaya başladı mutfaklarda. Çıtır çıtır öylesine de yenir,
kızartması da yapılır, salatalara lezzet de verir.
Biber kavurmasını yeşil biberler ile yapabileceğiniz gibi renkli kalın dolmalık biberlerle de yapabilirsiniz.
Biberleri ve
domatesleri doğradıktan sonra zeytinyağı ilave edilmiş bir tavaya koyup,
tavanın ağzını kapatıyorsunuz ve ocağın altını da hararetli bir ateş olmayacak
şekilde kısıyorsunuz. Biberler ve domates yavaş yavaş pişiyor, kızartma gibi
değil, daha az yağda gayet güzel bir lezzet oluyor. Biberler ve domatesler
yumuşayınca sarımsakları da ince ince doğrayıp ilave ediyorsunuz ve biraz da
böyle pişiriyorsunuz. Sonra tuzunu ilave edip ocağı kapatıyorsunuz. İsterseniz
biraz da biber salçası ilave edebilirsiniz, hem renk hem de daha bir lezzet
veriyor. Sonra bu karışımı servis tabağına alın ve üstüne yoğurt dökün,
isterseniz sarımsaklı yoğurt da yapabilirsiniz. Ben sarımsağını içine koyduğum
için yoğurda ilave etmiyorum, böylece kokmasını da önlemiş oluyorum sanırım.
Üstünü de maydanoz ile süslediniz mi tamamdır...
AFİYET OLSUN
ohh mis ellerine sağlık.
YanıtlaSilGörüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
http://www.facebook.com/harikadekorasyon
ellerinize sağlık çok guzel görünüyor..
YanıtlaSilartık izleyicinizim:)
bende sizi bloguma beklerim
http://sevilindenizi.blogspot.com/
merhaba öncelikle blogunuz ismine bayıldım :) çok doğru hayat mutfakta güzeldir bence de... biber kavurması da yazın olmazsa olmazı ellerinize sağlık bana da beklerim inşallah görüşmek üzere sevgiler...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilMÜKEMMEL.
ALDIM GİDİYORUM...
bede bir tabak aldım çok güzel olmuş ellerine sağlık görünce dayanamadım hoşça kal.
YanıtlaSilben biber sevmem ama çocuklar ve eşim bayılır. bu tarif tam onlara göre. bende yapayım. mutlu olsunlar.senin de ellerine sağlık.
YanıtlaSilMuhteşemm:)) Tam bir yaz yemeği olmuş bayılırım:)))
YanıtlaSil