Ana içeriğe atla

BEZELYE SALATASI


Dolabınızda bezelye varsa ve bir şekilde tüketmek zorundaysanız, bu sıcaklarda sıcak sıcak yemeğini de yapmak istemiyorsanız salatasını yapabilirsiniz, hem de dolabınızdaki diğer bitmesi gereken malzemelerle...
Bezelyeleri haşlayın, mısırları ilave edin, domatesi, taze naneyi ve dereotunu da doğrayın,zeytinyağı, tuz ve bolca limon ilavesinden sonra güzelce karıştırın. Sonra da serin serin, bol renkli bir salatayı kaşıklayın...



AFİYET OLSUN


Yorumlar

  1. ben bütün sebzeleri çok sevdiğimden bezelyeyide çok severim..hem kolay hem lezzetli hem sağlıklı ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNİZE SAĞLIK..SAĞLIKLI BİR SALATA OLMUŞ..

    YanıtlaSil
  3. tam benlik bir tarif canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, teşekkür ederim yorumun ve ziyaretin için kontrol ettim ama bir sorun görünmüyor bende düzelir inşallah her zaman beklerim, tam yazlık harika bir salata ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. çok sağlıklı ve renkli görünüyor
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. MMMM ÇOK SEVERİM
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
    ÖPÜYORUM SENİ...

    YanıtlaSil
  7. Bu sıcaklar için çok güzel bir tarif, elinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Eline saglik olsun canimş
    Lezzetli gozukuyor..

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık.Bu sıcaklarda sadece salata yemek istiyor insan:)

    YanıtlaSil
  10. tam bir renk cümbüşü, lezzet dersen hep benim sevdiğim şeyler var. ben bunu hemen yaparım. elllerine sağlık....

    YanıtlaSil
  11. bu çok iyi bir fikir olmuş:) Tam da benim gibi bir bezelye severe:)))

    YanıtlaSil
  12. renk renk süper ,çok cezbetti beni salata:))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa