Ana içeriğe atla

REGAİB KANDİLİ VE İRMİK HELVASI


Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol
Şevkat ve merhamette güneş gibi ol
Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol
Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol
Tevazû ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol
Hoşgörülülükte deniz gibi ol
Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol
                                                                Mevlana ( 1207-1273)

Bu öğütleri yapabilme sabrına sahip olma dileklerimle, Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun,Dualarımız Kabul Olsun...

İRMİK HELVASI

MALZEMELER
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
125 g tereyağ ( ya da ½ su bardağı sıvı yağ)
1 yemek kaşığı fıstık ( daha fazla da olabilir seviyorsanız eğer )
Yağ ile birlikte irmikler pembeleşinceye kadar kavrulur. Yağ olarak sıvıyağ kullanıyorum, sadece tereyağlı ya da ikisini de karıştırarak yapabilirsiniz. Pembeleşinceye kadar sürekli karıştırmanız gerekli, yoksa yanabilir. Sonra ocağın üstünden alıp biraz ılımasını bekleyebilirsiniz, süt ve suyu bu şekilde yavaş yavaş ilave ederseniz ocağın batmasını da önlemiş olursunuz, sonra karıştırıp ağzını kapatarak kısık ateşte pilav gibi pişirin. Bu aşamada ayrı bir tavada kavurduğunuz fıstıkları da ilave edebilirsiniz. Ben un helvası yaparken de fıstıkları ayrı bir tavada kavurmayı tercih ediyorum. İrmikler suyunu çekince ocağı kapatıp şekeri ilave ederek karıştırın ve tekrar ağzını kapatarak 10-15 dk bekleyin. Şeker ilavesinden sonra biraz sulanabilir, ama tekrar suyunu çekerek normal kıvama geliyor. Ve sonra tarçın ilavesi ile servis yapabilirsiniz.



AFİYET OLSUN






Yorumlar

  1. Senin de kandilin mübarek olsun.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. kandilin mübarek olsun.Duaların kabul olsun.Sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  3. Senin de kandilin müberek olsun, irmik helvasına bayılırım.Olsa da yesek,ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. bende bu tarifi yapıyorum çok hafif oluyor sizinde ellerinize sağlık kandillerde genelde yapılan helvalardan Allah kabul etsin

    YanıtlaSil
  5. Artik alistim! Eve geldigimde mutfakta "poz verdigi belli olan" bir tabak varsa anliyorum ki yeni bir post var Blog'da... Ellerine saglik, herkese iyi kandiller... Herkesin musadesiyle ben resimdeki helvayi goturecegim birazdan :)

    YanıtlaSil
  6. Kandilde bu helva tarifi zamanlama açısından çok iyi olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa