Ana içeriğe atla

MİLANO II


Ve moda başkenti Milano;
QUADRİLATERO D`ORO ( Altın Dörtgen ); pahalı alış-verişin merkezi sayılan bölge. Malikanelere benzer dükkanlarda çeşitli markaları görmek mümkün, alış-veriş yapmak için düşünmek gerek...
BOENES AİRES CADDESİ; daha ucuz dükkanların bulunduğu bir cadde. Avrupa`nın en uzun alış-veriş caddesi.  Baştan başa yürümek gerçekten yorucu ama eğlenceli...
Milano sokaklarını gezmek de çok ilginç çünkü evler çok güzel ve tarihi anlatıyor.



Bu kadar tarihi binanın yanısıra bir de modern ve çok katlı binaların da bulunduğu bir bölge var Milano`da. Yeni şehrin oluşumunda modern etkileriyle dikkati çeken binalar bunlar.
Tramvaylar ve otobüsler sizi istediğiniz yere rahatlıkla götürüyor. Biz en çok tarihi olarak nitelendirdiğimiz küçük tramvayları çok sevdik. Ahşap kapıları ve ahşap oturma yerleri olan, içinde kendinizi bir evde hissetmenize neden olan tavan lambaları bulunan tramvaylar çok şirindi.
En önemli ulaşım araçlarından biri de motosikletler, her yerde görmeniz mümkün, sesleri sürekli kulaklarınızda.
Şehir merkezden dışarı doğru büyüyen daireler şeklinde düzenlenmiş olduğu için, aynı kaldırımdan yürümeye devam ederseniz eğer başladığınız yere gelmeniz mümkün, yani kaybolma riski çok az.
Pizza ve makarna İtalyan kültürünün klasik yemek türü. Makarna sosları da çok çeşitli. Risotto ise pilava benzeyen biraz daha lapamsı ve parmesan peyniri ile servis yapılan bir yemek. Peynir çeşitleri çok fazla. Bir de sebze çorbası vardı; Minestrone... Tam benlik, elbette denemek için listemde. Tiramisu, profiterol ve chiacchiarare de kendine has tatları ile İtalyan mutfağının vazgeçilmeyen tatlılarından.
Tabii ki zeytinyağı; hemen hemen her masada zeytinyağı şisesi görmek mümkün. Bu da benim gibi zeytinyağını seven biri için güzel bir fırsat.
Başka ülkelerin yemeklerine alışamamış olanlar için de seçenekler mevcut, her yerde olduğu gibi burada da Mc Donalds imdada yetişiyor... Belli ki bu durumda olan bir çok insan var çünkü uzun uzun sıralar beklemek zorunda kalabiliyorsunuz. Ekonomik olması da düşünülecek olursa bu kuyruklar tabii ki kaçınılmaz.
Dondurmalardan da bahsetmek gerek çünkü çok çeşitli ve lezzetleri çok güzel. Küçüklüğümde İstanbul`da yediğim Roma dondurmasının neden güzel olduğunu ve isminin neden Roma olduğunu daha iyi anlamış oldum. Biz hindistancevizlisini çok sevdik.





Gezi Tarihi:6-9/04/2012

Yorumlar

  1. Ben de gezip görmek çok istiyorum. İnşallah kısmet olur bir gün çok öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel oralar. Resimlerle gezmis kadar oldum canim..
    Dondurmalar zaten lezzet diyor..
    iyi gezmeler..

    YanıtlaSil
  3. Fotolar harika
    Ne güzel bir gezi olmuş
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Guzel ozetlemissin. Tatil guzeldi ama hindistan cevizli dondurma tek kelimeyle muhtesemdi :) Parcaciklar insanin agizina geliyordu... Dondurma icin bile tekrar gitmeye deger :)

    YanıtlaSil
  5. evet benimde imk ilgimi o dondurmalar cekti ve ekrana yapistim :)
    resimlerin hepsi birbirinden guzel, gezi harika gecmis belliki

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim hepinize, umarım sizler de gitme fırsatı bulursunuz. Biz eşimin işinden dolayı Cenevre`de olunca, bu yerleri gezmek daha kolay oluyor. En fazla 4-5 saatlik mesafelerle değişik yerlere rahatlıkla gidebiliyoruz. Bana da bu yerleri anlatmak kalıyor işte, faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana...

    YanıtlaSil
  7. Gezi yazılarını okumaya bayılıyorum. Siz de harika anlatmışsınız. Aslında geçen yıl planlayıp da ertelemek zorunda kaldığım bir İtalya turu vardı. Bu resimleri görünce mutlaka gerçekleştirmem gerektiğini düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  8. Tekrar gitmiş kadar oldum...tramvayı görmemiştim onun için tekrar gitmek lazım, bana eski olsun da ne olursa olsun. Eskici Ebru :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...