Ana içeriğe atla

GÖKKUŞAĞINI ARAMAK


Burada havalar yine yağmurlu. Zaten yıl içinde yağmurlu gün sayısı güneşli günlerden fazla. Bir gün güneş varsa eğer sonrasında iki gün  yağmur yağarsa şaşırmıyoruz artık, bizler alıştık.
Bizler alıştık bu yağmurlara, herkesin çantasında ufak bir şemsiyesi olur, yağmurluk da şart ve yağmur çizmeleri de gerekli eğer çok dışarı çıkıyorsanız, özellikle çocuklar için.
Bizler alıştık da ben esas buralara kısa süreliğine gezmek için gelenlere üzülüyorum. Eğer uzun süren bir yağmur dönemine denk gelirlerse yazık... Farklı farklı ülkelerden gezmeye geliyorlar ve yağmurla karşılaşıyorlar, güneşli güneşli gezmek varken... Sonra da akıllarında yağmurlu bir yer olarak kalıyor.
Güneş de var, hem de bir çıktı mı öyle bir yakar ki...
Sabah yağmurla uyanırsınız, hava soğuk, kalın hırkalar giyilir, öğleden sonra bir güneş çıkar sanki yaz ortasındasınız, gün içinde mevsimsel farklar yaşanır işte buralarda.
Olsun, yağsın yağmurlar, nerede olursam farketmez, bahar ve yaz aylarındaki yağmurlardan sonra bir beklentim var çünkü benim, bir kaç kere görünce hep arar oldum, her yağmurdan sonra güneş çıkınca... Çocukken düşünürdüm; gerçekten altından geçince dileklerimiz olur mu diye. Eğer arabadayken görürsem daha çok heveslenirdim altından geçebilmek için. Sonra sonra büyüdükce anladım ki masallardaymış sadece o anlatılanlar.
Bu nedenle, görünce dayanamam uzun uzun bakarım boydan boya uzanan gökkuşağına, rengarenk. Onun için hep aranırım çıktı mı diye her yağmurdan sonra...










Yorumlar

  1. Ben de arıyorum gökkuşağını oldukça fazla... Yok ki ama... Bir çaresi bulunur elbet diyorum...çıkar karşıma. Çok sevgilerimi yolluyorum...

    YanıtlaSil
  2. gokkusagini goremez olduk bizde yagmurdan.bir umut bekliyoruz.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ne guzel cikmis tam da karsiniza bu kocaman gokkusagi! Uzun uzun seyretmissindir artik...

    YanıtlaSil
  4. Beni de başladığı ve bittiği yerde bir küp altın var diye kandirdilar, bir türlü bulunadım basini, sonunu neyseeeee, bende pek severim gokkusagini, birde ona ne derlerdi ebegumeci mı? Yoksa uydurdum mü, o bir sebze mı ? Benim kafa karışık gene....

    YanıtlaSil
  5. ebemkuşağı :)
    Bu hafta son diyorlar
    Bakalım özledik güneşi
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ilk firsatta fotograf makinemizi yenilemeliyiz. Gokkusagi tam olarak gorunuyordu ama makine bu kadarini cekebildi maalesef!

    YanıtlaSil
  7. üyenizim önceden bu arkadaşın sesi çıkmıyor bir ziyaret edeyim dedim nasılsınız...
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, siz ve sizin gibi arkadaşlarım sayesinde gayet iyiyim :))

      Sil
  8. Harika bir poz yakalamışsınız bu güzellikler neresi acaba çok merak ettim,meslektaşımı ziyarete geldim artık sık sık uğrarım,saygılar ;)

    YanıtlaSil
  9. hoşgeldiniz, her zaman beklerim, çok memnun oldum...
    Burası Cenevre...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...