Ana içeriğe atla

LORLU KURABİYE

Mutfağımda her zaman kurabiye olsa hayır demem. Tazeliğini uzun süre koruyan, zaman geçtikçe de lezzeti artan kurabiyeler, tatlı veya tuzlu farketmez. Şöyle içiniz ezildiğinde hemen bir tane ağzınıza atıverseniz güzel olmaz mı...
Bence çok güzel olur. İşte bu kurabiyeler de böyle, tadı durdukça güzelleşiyor ve uzun süre bayatlamadan duruyor.
MALZEMELER
3 tane yumurta ( bir yumurtanın beyazı üstü için)
1,5 su bardağı şeker
400 g lor peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
2 tane portakalın kabuğunun rendesi ( isterseniz )
Aldığı kadar un, yaklaşık 4 su bardağı
Üstü için;
1 tane yumurtanın beyazı
Bir miktar toz şeker
Bir yumurtanın beyazını ayırarak bütün malzemeleri karıştırın, sert bir hamur olmayacak, biraz yumuşak oluyor, ellerinize yapışan bir hamur oluyor, bu nedenle endişelenmeyin. Ne çok sert  ne de çok yumuşak... Elde ettiğiniz hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin. Sonra yuvarlak şekiller vererek tepsiye dizin. Şekil verirken ellerinizi sıvı yağ ile yağlarsanız eğer hamurun elinize yapışmasına engel olabilirsiniz. Yuvarlak şekil verdiğiniz kurabiyelerin üstüne önce yumurta beyazı, sonra da toz şeker sürün. 180° lik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Portakal kabuğunu seviyorsanız rendeleyebilirsiniz, esas tarifinde yok, ben bu sefer rendeledim, güzel oldu, portakal portakal koktu...
Afiyetle tatlı tatlı yemek için kurabiyeleriniz hazır...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. En sevdiğim kurabiyedir..
    Çok sık yaparım..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı tatları biliyor olmak çok güzel, teşekkür ederim...

      Sil
  2. ellerine sağlık... açıkcası ben lor peynirli tatlı hiç yememiştim daha önce... denemek lazım : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence denemelisin, gerçekten hoş bir tadı var, teşekkür ederim...

      Sil
  3. bende her zaman tezgahta olsada atıştırsam derim ama yaptığım günde bitince bi daha kaç hafta sonra yaparım:))) ellerine sağlık çok güzel görünüyor....:)

    YanıtlaSil
  4. Evet evet çok değişik ve güzeldir bunun lezzeti. Bayatlamaz da. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa