Sebzeleri çiğ
yer misiniz ya da hiç denediniz mi bilmem ama ben sebzeleri çiğ yemeye
bayılırım, sanki onların yararlarından daha çok faydalanıyormuşum gibi gelir
bana...
Pırasayı hiç
denediniz mi salatalarda çiğ olarak, hatta brokoliyi...
Pırasayı,
brokoliyi ufak ufak doğrayın, lahananın göbek kısmını da ilave edin, tabii
bolca maydanoz, dere otu ve nane doğramayı da ihmal etmeyin. Sonra bir miktar
buğday haşlayın ya da haşlanmış buğdayınız varsa hemen ilave edin. Tuzunu
attıktan sonra balsamik sirke, hardal, limon suyu ve zeytinyağından oluşmuş sos
karışımını üstüne dökün ve salatanızı sebzelere zarar vermeden dikkatlice
karıştırın. Sadece zeytinyağı ve limon karışımını da kullanabilirsiniz sos
olarak, damak tadınıza bağlı.
Pırasayı bütün salatalarınıza doğramanızı tavsiye edebilirim, soğan gibi...
AFİYET OLSUN
çiğ sebze ancak bu şekilde yenilebilir bence. denemek istiyorum. teşekkürler.
YanıtlaSil