Ana içeriğe atla

PORTAKALLI KAYMAKLI REVANİ

Seviyorsanız eğer  üstü de frambuazlı...
Kolay bir tarif ve dolapta da uzun süre dayanıyor, serin serin yemesi de güzel, eh hadi o zaman yapalım.
MALZEMELER
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
2-3 damla limon
Su ve şekeri bir tencerede kaynatın, biraz kıvam aldıktan sonra limon suyunu ilave edin ve tencereyi ocaktan alın, soğuması için bir kenara bırakın. Bu işlemi revaniyi pişirmeden 1-2 saat önce yaparsanız, soğuması için sabırsızlanmanıza gerek kalmıyor.
Keki için;
4 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet portakal kabuğunun rendesi
Bütün malzemeleri iyice karışana kadar mikserle çırpın ve orta boy yuvarlak bir tepsiye dökün. 180° ye ısıtılmış bir fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Bunun için bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Batırdığınız kürdana hamur yapışmıyor ise kek pişmiş demektir. Sonra fırından çıkarın ve bıçak ucunu bir kaç yerine batırın ki şerbeti daha kolay alsın. Fırından çıkan sıcak kekin üstüne soğuttuğunuz şerbeti dökün ve şerbeti çekmesini bekleyin. Bunun için de acele etmeyin çünkü 1-2 saatte anca çekiyor ama böylece gayet güzel kabarıyor.Şerbeti tamamen çektikten  sonra bu şekli ile de dilimlere ayırıp yiyebilirsiniz.
Ama isterseniz üstünü soğuk süt kremasını çok az bir pudra şekeri ile mikserle katılaşana kadar çırparak hazırladığınız krema ile kaplayabilirsiniz. Böylece sunumunu da değiştirmiş olursunuz. Tadı da daha güzel oluyor bence, denemelisiniz... 


AFİYET OLSUN 


Yorumlar

  1. bu nasıl güzel bir sunum ve lezzet...Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ikisatirdokturmelik2 Mart 2012 09:17

    Cok guzel olmussssss....eline saglik....Bayilirim revaniye sen yapinca daha da guzel oluyor...

    YanıtlaSil
  3. bayılıyorum revaniye özelliklede portakal ve limon kabuğu varsa içinde ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Üzerinde krema olan her şeye bayılırım :)) Ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. her tatlıyı severim. revaninin üstüne krema ve meyve de olunca. şerbetli, sütlü ve meyveli hepsi bir arada daha da hoş... ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. sevinçanne neler döktürüyosun böyle! şöyle yanıbaşımızda olsanız da her yaptığınızı tatmaya gelsem :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...