Pırasa bildiğimiz zeytinyağlı pırasa, enginar da bildiğimiz enginar, tek başlarına da çok lezzetliler. Ama biraraya gelince bu lezzet daha da bir fazlalaştı sanki. Sebze seven biri olarak gördüm ve hemen denedim, ben sevdim, siz de sevecek misiniz bakalım...
İkisini ayrı ayrı pişiriyorsunuz. Pırasayı zeytinyağlı olarak portakal suyu ile pişirin ve soğumaya bırakın.
Enginarı da zeytinyağ, limon (yarım limon suyu yeterli olur sanırım, enginarların kararmaması için ), damak tadınıza göre ayarladığınız miktarda tuz, bir miktar şeker ve üstünü örtecek miktarda yine portakal suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Ben yine dondurulmuş ürün kolaylığından yararlandım ve dondurulmuş enginar kullandım. Enginarı bu şekilde kullanmak büyük kolaylık, bir kere ayıklamaya çalıştığım için biliyorum, beni hüsrana uğratmıştı...
Portakal suyu ayrı bir lezzet veriyor inanın.
Sonra enginarları servis tabağına alın ve üstlerine pırasaları paylaştırın, kalan sularını da azar azar hepsinin üstüne ilave edin. Dere otu veya maydanoz da süslemenize yardımcı olabilir...
AFİYET OLSUN
offfff canım mmm lezzetli
YanıtlaSil:))
ellerine sağlık
Görüntüye bittimm,harika bir sunum.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
hiç aklıma gelmemişti ,mutlaka denemk geek ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilbende deniyecegim eminim cok guzel olmustur....emegine saglik :)
YanıtlaSiltabi once enginar almayi basarmam gerekiyor....
hımm ne kadar da güzel gözüküyorrr ellerine sağlıkk:))
YanıtlaSil