Ana içeriğe atla

PEYNİRLİ YUMURTALI SALATA


Bu salata için öncelikle ıspanak ve roka olmalı, çünkü peynir ve yumurtaya daha çok yakışıyorlar. Malzemeler herkesin evinde vardır mutlaka. Belki peynir konusunda seçim yapmak zorunda kalabilirsiniz, çünkü peynir olarak sert ve biraz da tuzlu bir peyniri rendelemeniz gerekiyor, bu nedenle de salataya hiç tuz  atmayabilirsiniz. Ispanak ve rokayı  güzelce ayıklayıp, yıkadıktan sonra elleriniz ile ufak parçalara ayırıyorsunuz. Taze soğanı ve maydonozu da çok fazla inceltmeden doğruyorsunuz. Eğer daha ince isterseniz  doğrayabilirsiniz, bu tamamen sizin zevkinize ve alışkanlığınıza bağlı. Üzerine limon, zeytinyağı döküp güzelce karıştırıyorsunuz. Limon miktarı size kalmış ama zeytinyağı için aynı şeyi söylemek istemiyorum çünkü biliyoruz ki çok kalorili (1 yemek kaşığı zeytinyağı 125 kcal), bu nedenle miktarı fazlalaştırmamak en iyisi. Sonra haşlayıp dilimlediğiniz yumurtaları ve rendelediğiniz peynirleri salatanın üstüne yerleştiriyorsunuz. Üstüne kırmızı pul biber serperek yemeyi deneyebilirsiniz, ağızda hoş bir tat bırakıyor. Hem yemesi zevkli, hem de sağlıklı bir salata, yazın da kışın da sofralarımızı süsleyebilir. Kışın ıspanakla, yazın da diğer yeşilliklerle yapılabilir...



AFİYET OLSUN 


Yorumlar

  1. ben bu tarz salataları çok seviyorum. Ellerine sağlık. Çok sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  2. canim blogunu yeni kesfettim takibe aldim :-)

    sende buyur gel sevinirim

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Cok güzel bir blog ellerinize saglik, tarifleriniz harika....Sizi izlemeye devam edecegim...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...