Ana içeriğe atla

ÇİKOLATA FESTİVALİ


İsviçre`nin bir kantonu Cenevre, Cenevre`de bir yer Versoix, kendi halinde, çoğunun birbirini tanıdığı, tanımayanların da birbirine aşina olduğu, Leman Gölü`nün kenarında sakin, küçük bir ilçe, banliyö misali...
Bu hafta sonu bir hareketlilik vardı bu sakin yerde, bir festival; çikolata festivali...
İsviçre denilince akla gelenlerden biri de çikolata tabii. Çikolatasız olmaz, burada her yerde istemediğiniz kadar çikolata var, market reyonlarında çeşit çeşit çikolatalar... Dolayısıyla böyle bir festival de normal.
Bu festivallerde bir çok bilinen markalar kendini gösterirken, yeni yeni gelişenler de reklam yapma imkanı buluyor. İnsanlar da bundan yararlanarak, hem bu kalabalığın ve nefis lezzetlerin tadını çıkarıyorlar, hem de arkadaş sohbetleri ile hoş vakit geçirirken, çocuklarının da eğlenmesini sağlıyorlar, anlayacağınız böyle festivalleri herkes dört gözle bekliyor buralarda. Eh bir de hava güzel ve güneşli ise bulunmaz bir gün oluyor. Bu hafta sonu tam da böyleydi işte, herkes güneşin de etkisi ile çoluk çocuk neşe içinde yollara dökülmüştü.
Böyle etkinliklerde kocaman çadırların kurulmasına alıştık artık. Bu organizasyonlar çok düzenli bir şekilde hazırlanıyor, her şey düşünülerek büyük bir çadır kuruluyor, etrafına masalar, yeme ihtiyacını giderecek standlar derken güzel bir festival alanı kuruluveriliyor. Görevliler görevlerini eksiksiz yerine getiriyor, hiç bir kargaşa ve telaş olmadan herkes gerektiği gibi eğleniyor. Bu düzenlilik halini seviyorum...
Kurulan bu çadırın içine her firma sergilenecek ürünlerini stantlarına yerleştiriyor ve başlıyor insanlar gezmeye. Bu ürünler çikolata olunca insanlar da hepsinden tatma arzusu ve hangisini almalı kararsızlığı ile dolaşıyorlar, özellikle de çocuklar. Bütün çeşitleri görmeniz mümkün bu ortamda, her şey var, renkli, şekilli, büyük, küçük, sütlü, bitter, kakao...
Dünyada kişi başına çikolata tüketiminin en yüksek olduğu yer İsviçreymiş… Cailler-Nestlé fabrikası Montreaux Broc kasabasında, buraya yaklaşık 1 saat uzaklıkta. İsviçre’nin en önemli çikolata üreticileri Nestlé, Toblerone, Lindt, Treuscher, Milka ve Sprungli. Özellikle kışın sıcak çikolata tüketimi çok fazla,soğuk kış günleri için ideal bir içecek.
Versoix`da Favarger çikolata fabrikası var, bu marka da iddialı markalardan.
Çikolata seven biri iseniz buralar tam da ideal yerler...
İşte bunlar da festival sonunda büyük bir kararsızlık içinde kalarak aldıklarımız...




















Yorumlar

  1. ne güzel seyretmesi bile tatlı,damağımda çikolata tadı hissettirdi.

    YanıtlaSil
  2. ayyy inanmıyorum tam benlik biryer isviçreyemi taşınsak ne yapsak bilmiyorumki canım.Ya bu kadar kaliteli ve lezzetli görünen çikolata yoktur herhalde türkiyede ayrıca o macaronlarda gel beni ye diyor yani sevgiler canım

    YanıtlaSil
  3. BEN GELDİM GEÇKALMADIM DEMİİİİİ
    ÇOK SEVERİM OFFF NEDE GÜZEL PAYLAŞIM
    ELLERİNE SAĞLIK
    :)))

    YanıtlaSil
  4. ayyy canım çikolata istedi vallahi harika görünüyorlar :))

    YanıtlaSil
  5. ne kadar güzel çikolatalar var, bayıldım, bu kadar çeşit enfes, söyleyecek söz bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Seneye de cikolata fabrikasindan imalata dair goruntu ve bilgiler bekliyoruz ;)

    YanıtlaSil
  7. O fotoğrafların içine girip hepsinden tadasım geldi bayıldım bunlara ben.

    YanıtlaSil
  8. Of of of :)) Tarihin gelmiş geçmiş en güzel festivali :))

    YanıtlaSil
  9. Ay! Ben de orada olmalıymışım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...