Ana içeriğe atla

YAĞLI KAĞITLARIM

En çok kullandığım mutfak malzemelerimden. Büyük kurtarıcım.
Fırın tepsilerini bilirsiniz, bazen temizlemek çok zordur ve hele de misafir öncesi bir şeyler yaptıysanız dar bir zamanda tepsi temizlemek kadar sinir yıpratıcı bir şey yoktur. Misafir öncesi tepsi de temiz olsun istersiniz. O kadar temizledikten sonra bile olmadık zamanlarda tepsinin üzerinde çıkmamış lekeler görmek de mümkün, sanırım herkesin başına gelmiştir.
Ya da en güzel kahvaltılar için ya da anlık açlık geçiştirmeleri için yapılan pratik tostlar. Tost yapmak pratiktir de akan kaşar peynirlerinin tost makinasında bıraktığı izleri yok etmek hiç de pratik değildir. Zaten teflona karşı negatif duygular beslerken oluşan bu görüntüler yıllar öncesinde çok canımı sıkıyordu. Temizlerken teflonu çizildiği için çalışır durumda olan makinayı değiştirdiğim olmuştur.
Sonunda bu yağlı kağıtlar imdadıma yetişti de artık bu gibi can sıkıcı durumlardan kurtuldum.
Tepsilerimi kullanırken yağlı kağıt sermeyi ihmal etmiyorum, tost yaparken tost makinasını yağlı kağıt sermeden kullanmıyorum. Böylece artık tost yapmak gayet pratik...
Aklıma geldi ve hatırlatmak istedim. Eminim ki bir çok kişi bu yöntemi kullanıyordur. Ama unutanlar olabilir, yeni evlenenler olabilir ki bu yöntemle fırın tepsilerinizi ve tost makinalarınızı uzun yıllar temiz kullanabilirsiniz...












Yorumlar

  1. Aynennnnn en büyü yardımcımdır benimde..:))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. tepsi için ben de kullanırım. fakat tost makinası için hiç düşünmemiştim. teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...