Ana içeriğe atla

FIRINDA MAKARNA

Kıymalısı, bol sebzelisi, domateslisi, peynirlisi  ya da sadece sade... Her haliyle hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir tat makarna, o kadar çok çeşidi var ki... Çocukların  çok seviyor olması da ayrı bir güzel. Tabii ayarını kaçırmamak lazım her zaman olduğu gibi. Bu tarif aslında çok basit bir tarif ama bizim evde çok seviliyor. Eğer o gün fırında makarna varsa neredeyse başka bir şey  yenmiyor, yani doyurucu da aynı zamanda anlayacağınız.
MALZEMELER
3 su bardağı makarna
1 su bardağı süt
¼ su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 tane yumurta
Tuz
Malzemeler bu kadar işte. Önce makarnayı haşlıyorsunuz. Ben bu sefer burgu makarna kullandım. Suyunu süzüyorsunuz. Başka bir kapta yumurtaları çırptıktan sonra süt ve kaşar peyniri ve tuz  ilavesi yapıp karıştırıyorsunuz. Peynirin 1 bardağını ilave etmeyin, bir kenara ayırın. Sonra bu karışıma haşlanmış makarnaları da ilave edip güzelce karıştırın ve derince bir fırın kabına dökün. Bir kenara ayırmış olduğunuz 1 bardak kaşar peynirini de üstüne yayın. 200 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.Ilık ılık da servis yapın.



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. O gorunenin yarisini ben bitirdim... Mmmmm olsa da yesek... Ozlemisim ev yemeklerini...

    YanıtlaSil
  2. Fırında makarnaya bayılırım çok güzel olmuş ellerine sağlık.
    Çeşnici Handan/Alternatif Mutfak

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...