ANNEMİN PATATESLİ BÖREĞİ

Hani bazı tatlar vardır hiç bir zaman yakalayamazsınız, sadece bir kişinin elinden yapılırsa o tat yerini bulur. İşte onlardan bir tanesi... Ne kadar yapsam da annemin yaptıkları gibi olmaz, bir şey eksik gibi olur, annem yapsa da yesek derim kendi kendime. Anne elinin lezzetidir o, her yerde olmaz. Yazın yedim neyse ki. Şimdi ben yapmaya çalışıyorum her seferinde oldu mu acaba diyerek. Böreğin iç harcını hazırlamak çok kolay; patates ve soğanı rendeleyip, tuz ve karabiber, biraz da zeytinyağı ilavesi ile karıştırarak hazırlamış oluyorsunuz. Sonra yufkaları gül böreği şeklinde yapmak üzere hazırlayıp üstüne zeytinyağı sürüyorsunuz. Ben bu sefer krema sürdüm. Sonra iç harcı ilave edip gül böreği gibi sarıyorsunuz. Tepsiye dizdikten sonra yumurta sarısı sürüp, susam döküp fırına veriyorsunuz. Kızarınca da fırından çıkarıyorsunuz. 






AFİYET OLSUN 


Yorumlar

  1. Olsa da yesek... Hafif acili olursa fene olmaz ;-) Simdiden eline saglik...

    YanıtlayınSil

Yorum Gönderme