BESİN
|
SU BARDAĞI
|
ÇAY BARDAĞI
|
KAHVE FİNCANI
|
ÇORBA KAŞIĞI
|
Su
|
250 g
|
100 g
|
75 g
|
15 g
|
Süt
|
250 g
|
100 g
|
75 g
|
15 g
|
Toz şeker
|
200 g
|
80 g
|
70 g
|
20 g
|
Pirinç
|
250 g
|
100 g
|
70 g
|
15 g
|
Bulgur
|
200 g
|
75 g
|
60 g
|
20 g
|
Fasulye
|
200 g
|
75 g
|
60 g
| |
Mercimek
|
200 g
|
75 g
|
60 g
|
15 g
|
İrmik
|
180 g
|
70 g
|
55 g
|
12 g
|
Pudra şekeri
|
110 g
|
50 g
|
30 g
|
12 g
|
Toz şeker
|
170 g
|
75 g
|
60 g
|
15 g
|
Nişasta
|
50 g
|
30 g
|
10 g
| |
Un
|
110 g
|
50 g
|
30 g
|
12 g
|
Galeta unu
|
120 g
|
60 g
|
40 g
|
10 g
|
Kaşar peyniri(rende)
|
90 g
|
40 g
|
30 g
|
4 g
|
Süt
|
200 g
|
100 gr
|
65 g
|
15 g
|
Krema
|
210 g
|
110 g
|
70 g
| |
Yoğurt
|
210 g
|
110 g
|
70 g
| |
Çekilmiş Badem
|
100 g
|
40 g
|
25 g
|
6 g
|
Çekilmiş Ceviz
|
100 g
|
40 g
|
25 g
|
4 g
|
Hindistan cevizi
|
85 g
|
6 g
| ||
Fındık
|
110 g
|
45 g
| ||
Kakao
|
100 g
|
40 g
|
30 g
|
8 g
|
Zeytinyağı
|
220 g
|
90 g
|
65 g
|
15 g
|
Ayçiçekyağı
|
170 g
|
80 g
|
60 g
|
15 g
|
Eritilmiş yağ
|
220 g
|
90 g
|
65 g
| |
Tuz
|
20 g
| |||
Margarin
|
180 g
|
80 g
|
50 g
|
15 g
|
Salça
|
125 g
|
30 g
| ||
Pirinç
|
175 g
|
80 g
|
50 g
|
15 g
|
İrmik
|
150 g
|
70 g
|
50 g
|
10 g
|
Arpa şehriye
|
250 g
|
15 g
| ||
Bulgur
|
180 g
|
80 g
|
60 g
|
20 g
|
Kırmızı mercimek
|
200 g
|
150 g
| ||
Yeşil mercimek
|
160 g
| |||
Kuru fasulye
|
170 g
|
75 g
|
60 g
| |
Nohut
|
110 g
|
15 g
| ||
Buğday
|
155 g
|
70 g
|
55 g
| |
Erişte
|
80 g
|
45 g
|
30 g
| |
Karabiber
|
6 g
| |||
Makarna
|
75 g
|
35 g
|
20 g
| |
Tereyağ
|
15 g
| |||
Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...
Enteresan... Her yerde bulunmayacak faydali bilgilerden...
YanıtlaSilAma benim artik bilmeme gerek yok cunku birazdan bilginin membagina gitmek uzere evden cikiyorum...:)
Bir su bardagi kasar peynir nasil oluyor sekerim? :)
YanıtlaSil