Ana içeriğe atla

ETİMEĞİN EN TATLI HALİ

Etimek dediğimiz şey tadı tuzu olmayan, bana göre Ezine peyniri ile siyah zeytine çok güzel eşlik eden kuru ve kıtır kıtır bir atıştırmalık. Bu hali ile sanırım bir çok kişi sevmez. Ama bir başka hali var ki yıllar öncesinden beri benim tadına  doyamadığım, hatta bir aralar çok sıklıkla yaptığım. Yaz günlerinde soğuk olarak tüketilebilecek hafif bir tatlıya dönüşümü müthiş… Bunun için önce bir krema yapmamız lazım. 
MALZEMELER
5 yemek kaşığı un
125 g tereyağ
7 kaşık şeker
4 su bardağı süt
2 paket vanilya
Un ve tereyağını hafifce kavurun ve karıştırarak sütü ilave edin, ama topaklanmaması  için sürekli karıştırın. Şekerini de ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Karıştırmaya devam ederek  vanilyasını ilave edin. Böylece güzel kıvamlı bir krema elde etmiş olursunuz. Bu krema benim favorimdir, herşeye yakışır, pastalarda kullanırım, hatta tabaklara koyup böylece yemek de güzel olur. Aslında yalancı tavuk göğsü de denebilir.
1 paket etimek
1 bardak su
2 kaşık şeker
Ve kare borcam. Ya da ona benzer bir  servis kabı...Etimekleri dizin ve  2 kaşık şekerle hazırladığınız 1 bardak şekerli su ile ıslatın. Üstüne hazırladığınız kremayı dökün.
1 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt
1 bardak soğuk süt ile krem şantiyi hazırlayın ve en üstüne de krem şantiyi sürün. Ve buzdolabına koyun. 
Eğer krem şanti kullanmak istemezseniz bu kremayı yapabilirsiniz...
Krema için; 
2 tane 250 ml krema ( 2 su bardağı )
2 yemek kaşığı maskarpon peyniri
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Bu malzemelerin hepsini katı bir kıvam alana kadar çırpmanız yeterli. Krema soğuk olursa kremanız güzel olur...
Bu tatlıyı ikram etmenizden bir gün önce yapar ve buzdolabında bekletirseniz iyi bir sonuç alırsınız. İkram ederken de üstüne bolca hindistan cevizi dökebilirsiniz, çilek taneleri ve çilek sosu kullanabilirsiniz, yaratıcılığınızı kullanmanız için güzel bir fırsat.
Çilek Sos İçin 
2 su bardağı ufak doğranmış çilek ( ya da istediğiniz farklı meyveler de olabilir )  
3/4 su bardağı su  
1 yemek kaşığı nişasta  
½ su bardağı şeker
Bütün malzemeleri küçük bir tencerenin içinde karıştırarak kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynayınca ocağın altını kapatın ve tencereyi kenara alın, karıştırmaya devam edin.Soğuduktan sonra tatlınızın üstüne dökebilirsiniz.


AFİYET OLSUN






Yorumlar

  1. tatılde de tam gaz tarıflere devam...ay ınanmıyorum....ebru

    YanıtlaSil
  2. fotografa bakinca ve malzemelere bakinca cok nefis bir tarife benziyor,mutlaka deneyecegim. Tesekkür ederim ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...