Ana içeriğe atla

ÇİĞ KÖFTE

EŞİMİN ELİNE SAĞLIK
Çiğ köfte farklı bir tat eğer arada sırada yenirse, çok sık yemenin zararlı olabileceğini düşünüyorum. Bu düşünce yapılışını öğrendikten sonra daha da bir desteklendi. Çünkü etin pişmemiş olması gerçeği göz  ardı edilemez. Ama nedense cazip bir atıştırmalık, hele de arkadaşlarınızla bir masa etrafında toplanmışsanız daha da bir değerli. Tatlı bir sohbet eşliğinde, tatlı tatlı yeniyor, eh arada bir olursa sakıncası yok diye düşünebiliriz. Tabii bir de çiğ  köfteyi yapan birisi olması lazım… Gene böyle bir yaz tatilinde, nasıl yapılır, içine neler koymalı şeklinde çiğ köfte hakkında konuşurken kardeşimin ben de bir arkadaştan öğrendim demesi ve hadi biz de yapalım cümleleri ile harekete geçtik ve eşimin kolları sıvaması ile başladı çiğ köfte macerası… Sonunda artık bizim evde de yapılır oldu çiğ köfte, eşimin gayreti ile… Zaman zaman yaparız, bence güzel oluyor… Ama yapım aşaması biraz önemli, çünkü yoğurma işlemi biraz zaman alıyor, ya da ben biraz fazla yoğurmasını istiyorum, biraz yorucu oluyor ama değer…


 MALZEMELER
4 tane domates
8 diş sarımsak
3 tane orta boy kuru soğan
Önce bu malzemeleri blendırdan geçirip inceltin.
400 g bulgur
Bu malzemeleri bulgur ile güzelce yoğurun ve bulgurun yumuşamasını sağlayın, bu yaklaşık 15 dk sürüyor.
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon ve isot ilave ederek yoğurmaya devam edin.
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
İlave edin.
500 g kıyma ( 2 veya 3 kere çekilmiş yağı ve siniri olmaması tercih edilir )
İlavesi ile yarım saatten az olmamak şartıyla yoğurun ve yoğurun…
Nar ekşisi ve limon ilave edin. Tabii bu ilaveleri  tamamen damak tadınıza göre yapın…Biraz daha yoğurduktan sonra,
1 kase ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanın yeşil kısmından oluşan yeşillik karışımını ilave edin ve altına marul döşediğiniz bir servis tabağına şekil vererek yerleştirin.


AFİYET OLSUN






Yorumlar

  1. Yapanın da yazanın da eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. EŞİMİN KALEMİNE SAĞLIK
    Valla benimkisi neredeyse sadece aci biber ve aci kuvvet ilavesi :) Icindekilerin hazirlanmasi, katilis sirasi ve yogurma sureleri kendisine ait. Ikimizin elinden cikinca daha bi lezzetli geldigini itiraf etmeliyim, en azindan benim icin oyle :) Yer verdigin icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
  3. Kari kocanin sanal mutfakta flortune de bayildim canim...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa