Ana içeriğe atla

İLK GÖZBEBEĞİM

Sevgilerin en tarifsizi olsa gerek
Nasıl bir şey deseler anlatamam
Kendinden bir parça ama ayrı bir yerde nefes almak
Hep hatırlamak, unutmamak
Sevindirdiğinde sarılıp öpmek
Üzdüğünde yine sarılmak
Ne yaparsa yapsın kırılmamak
Onunla olgunlaşmak
Büyüdüğünü büyük bir zevkle izlemek
Hayatı onunla anlamak
Başarılarını gözlemek
Hatalarını görmesini sağlamak
Birlikte dertleşip çözümler bulmak
Attığı her adımının sonucunu heyecanla beklemek
Yüzünü hep gülerken görmek istemek
Rüzgarlara karşı savrulmadan durduğu günleri hayal etmek
Daima dürüst ve yalandan uzak bir hayatta ilerlediğini görmek
Zaman zaman onun aklına ihtiyacım olduğunu hissetmek
İlk doğduğu günü her zaman hatırlayarak, büyümesini hayretler içinde izlemek
18 yaşının heyecanını gözlerimdeki sevinç gözyaşları ile anlamak
İşte böyle bir şeyler olsa gerek evlat sevgisi
Senin her akşam uyumadan önce dediğin gibi biz de seni çok seviyoruz
İyi ki doğdun kızım...







Yorumlar

  1. Oyle sansliyim ki senin gibi bir annem oldugu icin! Ne olursa olsun, ne yaparsam yapiyim yanimda oldugunu (zu) bilmek oyle iyi geliyo ki! Sizi cok seviyorum! Iyiki varsiniz (:

    YanıtlaSil
  2. Sevgili buyuk kizinizin dogum gununu ben de cani gonulden kutlarim. Artik Turkiye'de oy verebilir!

    YanıtlaSil
  3. Ne guzel ifade etmissin. Gonlune saglik. Her harfine katiliyorum. Ben de, bir baba olarak bana yasattigi ilkler icin guzel kizima tesekkur ediyor, 18. yasgununu kutluyorum. Iyi ki dogmussun guzel kizim...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...