Geçen gün arkadaşlar arasında maydanozların çok çabuk bozulmaları ile ilgili konuşurken bunu yazmalıyım dedim, dedim ama zaten pek çok kişinin bildiği bir yöntem diye düşündüm... Sonra dur dedim kendi kendime... Belki bilmeyenler vardır, tesadüfen okurlarsa iyi olur... Bir televizyon programında öğrenmiştim bu yöntemi uzun zaman önce, şimdi çok hoşuma giderek uyguluyorum ve herkes de bilsin istiyorum. Bu sayede neredeyse 3 haftaya kadar maydanozlarımı taze taze saklayabiliyorum, sanırım bu durumdan maydanozlar da memnun... Marketten eve gelince sanki bir çiçek gibi maydanozları bir vazoya yerleştiriyorum... Sıcak günlerde buzdolabında saklıyorum. Tabii buzdolabınız küçükse biraz sorun oluyor bendeki gibi ama olsun maydanozlar sağlam... Ya da soğuk günlerde resimde olduğu gibi balkonda bir yerlere koyabilirsiniz. Böylece siz memnun, maydanozlar memnun...
BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt
Sagolasin... bir zamanlar yapiyordum, son zamanlarda unutmustum. Tekrar baslayacagim. Hakikaten uzun sure dayaniyorlar.
YanıtlaSil