Sever misiniz? Ben çok severim, elmaların kekin içinde yumuşaması ve kek ile bütünleşmesi... Hafif hafif de tarçın kokusuna cevizin tadı da eşlik etti mi, değmeyin keyfime. Yanında güzel de bir çay... Yumuşak kekleri oldum olası hep sevmişimdir. Çok fazla kızarmadan, daha pembe iken çıkarsa fırından tam bana göre... Bu da işte öyle bir kek.
3 yumurta
2,5 çay bardağı toz şeker
125 g tereyağ (erimiş olursa iyi olur)
125 g tereyağ (erimiş olursa iyi olur)
Bir limon kabuğu rendesi
Bir tutam tuz
2 çay bardağı süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Ve
3 tane elma
Piştikten sonra üstü için
1 yemek kaşığı kayısı reçeli
Ve
3 tane elma
Piştikten sonra üstü için
1 yemek kaşığı kayısı reçeli
2 yemek kaşığı ince doğranmış badem ( isterseniz üstünü süslemek için )
Elmalar hariç önce yumurta ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri de karıştırın ve istediğiniz bir kek kalıbına dökün. Kek kalıbını önce yağlayıp, unlamayı unutmayın. Sonra 3 tane elmanın kabuklarını soyup dilimleyin ve kek hamurunun üstüne yerleştirin. 180 dereceye ısıtılmış fırında arzunuza göre kızarmış ya da hafif pembe oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine kayısı reçelinden ince bir tabaka halinde sürün ve bademlerle süsleyin...soğuması için beklerken çayınızı demleyebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder