Soğuk yenilen en güzel sütlü tatlılardan. Dursun dolapta, canın istediğinde afiyet olsun...
Aslında bildiğimiz ve yaptığımız kremalı muhallebi, bisküvi ve çilekle farklı bir lezzetle çıkıyor karşımıza.
Magnolia ismi New York`da Magnolia Bakery adlı bir pastaneden geliyor, burada ünlenen muzlu bir puding aslında, bizde çileklerle süsleniyor...
Ama istediğiniz şekilde yapmak ve sunmak size bağlı... İsterseniz böyle porsiyonluk kaplarda isterseniz daha geniş bir tabakta sunabilirsiniz. Bisküvi katmanlarını arttırabilirsiniz...
Farklı bisküviler kullanabilirsiniz, petit beurre kullandım ben, robottan geçirerek toz haline getirdim.
Ve evdeki malzemelerle yapabileceğimiz en basit tarif ile...
MALZEMELER
4 su bardağı süt
¾ su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
½ çay bardağı krema
1 paket vanilya
Ve
1 paket petit beurre bisküvi (rondodan geçirilmiş)
Yeteri kadar çilek (dilimlenmiş)
Süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve unu bir tencereye alın ve bir çırpma teli ile iyice karıştırdıktan sonra kaynayana kadar pişirin, karıştırma ya devam edin, kaynadıktan sonra da 1-2 dakika kısık ateşte biraz daha karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın, ilk sıcaklığı gidene kadar ara ara karıştırın, vanilya ve kremayı ilave ederek biraz da mikserle çırparak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
Servis kaplarının tabanına bir miktar bisküvi tozu koyduktan sonra kenarlarına dilimlediğiniz çilekleri yerleştirin, hazırladığınız kremalı muhallebiyi istediğiniz miktarda servis kabına boşaltın.
Üstünü kapatacak şekilde bisküvi tozundan ilave edin, çileklerle süsleyin.
Dolapta soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Miam miam
YanıtlaSil:)
Sil