Çocukluğa hep bir
özlem var bende... Hadi seni çocukluğuna götürelim gel deseler, hiç düşünmeden
koşarım... Çocukluğumun günlerine gitmek için uzun uzun düşünürüm, hafızamın
derinliklerinden bir kaç gün yakalarsam ne mutlu bana... Bazen de hiç
düşünmeden geliverir hatıralar...
Büyüyoruz... Her
şey geride kalıyor...
Ve bazen küçük
bir şey geride kalanları hatırlatıveriyor... Un kurabiyesi de öyle benim için. Yıllar öncesine götürür beni...
Bu deneme de bunun için aslında. Sanırım biraz olsun aradığım lezzet ve kokuyu buldum.
Tarif için masmavi3_mutfakta`ya teşekkür ederim...
Sade yağ ile yapılmış bir un kurabiyesi. Sade yağ yapımından bahsetmiştim, aslında çok zor değil.
Geniş bir tencereye tereyağını koyun ve
ateşi kısık ateşe ayarlayıp, kaynamadan erimesini, üstünün beyaz köpük
bağlamasını bekleyin, yaklaşık yarım saatte böyle bir görüntü oluşuyor, üstüne
biriken köpükleri toplayın ve köpük bitene kadar işleme devam edin, sonunda sapsarı
renkli bir sıvı kalıyor, süzüp bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Tekrar katı hale geliyor. Sade yağınızı bir gece dinlendirdikten sonra istediğiniz
yerde kullanabilirsiniz. MALZEMELER
250 gr sade yağ
½ su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
Sade yağ ve pudra şekerini iyice
karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamurdan şeritler halinde
yuvarlaklar yapın, yuvarlakların üstüne çatal ile çizgiler çizin ve istediğiniz
uzunlukta keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
170 dereceye ısınmış fırında 25
dakika pişirin.
Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra en
güzel eşlikçisi çayla birlikte tadına bakabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder