Fotoğrafını
gördüğüm zaman içimde mutluluk yaratan lezzetlerden...
Yemeden sadece
seyretmek de güzel...
Gördüğüm zaman
ben de yapmak istedim. Bir instagram sayfasında gördüm; annebenbloggeroldum... Teşekkür
ederim...
Aslında tarif
alışık olduğumuz bir cheesecake tarifi ama istediğimiz meyvelerle süsleyebilmek
fikri çok güzel. Her mevsimde faklı meyvelerle süsleyebilirsiniz...
MALZEMELER
Tabanı için;
350 g burçak
bisküvi
2 yemek kaşığı
erimiş tereyağ
1 tatlı kaşığı
tarçın
Bisküvileri
rondodan geçirin, tarçın ve tereyağ ile karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz
yuvarlak bir fırın kabına bu karışımı bastırarak eşit bir şekilde yayın.
170 dereceye
ısınmış fırında 10 dk pişirin.
Cheesecake için;
700 g labne
peyniri
¾ su bardağı toz
şeker
3 yemek kaşığı un
¾ su bardağı sıvı
krema
1 tane limonun
suyu
1 tane limonun
kabuğunun rendesi
4 tane yumurta
Yumurta hariç
bütün malzemeleri iyice çırpın ve sonra yumurtaları teker teker ilave
ederek pürüzsüz bir karışım hazırlayın.
Fırında 10 dk
pişirip soğuttuğunuz bisküvili tabanın üstüne hazırladığınız karışımı dökün.
Kenarlarının
beyaz kalmasını istiyorsanız kalıbın etrafını alüminyum folyo ile sarın.
Ve kalıbınızı
içine su koyduğunuz bir tepsinin içine yerleştirerek 150 dereceye ısınmış fırında
70 dakika pişirin. Sonra fırını kapatın ve 15 dakika içinde bekletin ve fırın
kapağını aralayarak 15 dakika daha bekletin. Daha sonra dışarıda iyice soğuduktan
sonra dolapta bir gün dinlendirin.
Bu bekleme
aşamaları en zoru sanırım. Kalıptan çıkarmak için de acele etmeyin. Kalıbı
çıkarmak için acele etmek kırılmalara sebeb olabiliyor. Soğuduktan sonra yavaş
yavaş kalıbı çıkarıp servis tabağına alabilirsiniz...
Limon
Krema için;
2 tane yumurta
2 tane limonun suyu
2 tane limonun kabuğunun rendesi ( ince ince )
1 yemek kaşığı nişasta
½ su bardağı şeker
Bütün malzemeleri ufak bir tencereye koyun ve iyice karışana kadar bir çırpıcı ile karıştırın.
Bütün malzemeler karıştıktan sonra tencereyi ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alın ara ara karıştırarak soğutun.
Dolapta dinlendirdiğiniz cheesecake artık süslenmeye hazırdır... 2 tane yumurta
2 tane limonun suyu
2 tane limonun kabuğunun rendesi ( ince ince )
1 yemek kaşığı nişasta
½ su bardağı şeker
Bütün malzemeleri ufak bir tencereye koyun ve iyice karışana kadar bir çırpıcı ile karıştırın.
Bütün malzemeler karıştıktan sonra tencereyi ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alın ara ara karıştırarak soğutun.
Önce limon kremasını eşit bir şekilde cheesecake üzerine yayın ve sonra istediğiniz meyvelerle ve istediğiniz şekilde süsleyin.
Yapması yemesinden daha zevkli...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder