Hafif yanık
kokuları ve tatları seviyorsanız güzel ve kolay bir lezzet...
Sütlaç fırına
girince farklı bir tatlı haline geliyor. İster ılık ılık ya da soğuk
yenilebilir. Üstünü istediğiniz lezzetlerle de süsleyebilirsiniz. Fındık, badem, fıstık,
hindistan cevizi... Ya da en sade haliyle tüketebilirsiniz, bütün lezzetini
daha iyi hissedebilmek için...
Fırına girmeden de
yiyebilirim diyebilirsiniz...
Sütlaç güzel bir
sütlü tatlı, hemen öylece yemek ya da üstünü fırında biraz kızartmak, nasıl
isterseniz ya da benim yaptığım gibi yarısını fırında sütlaç olarak, yarısını
da fırınlamadan, bol hindistan cevizi ile servis yapabilirsiniz...
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç ve 2 su bardağı su
7 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un ( ½ su
bardağı suda karıştırılarak ) ya da 3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Önce
pirinçleri 2 su bardağı suda, kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyorsunuz.
Süt,
şeker, un ya da nişastayı bir kaba alıp iyice karıştırdıktan sonra yumuşayan pirinçlerin
bulunduğu tencereye ilave edin ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan
sonra 2-3 dk kısık ateşte kaynatmaya devam edin ve ocaktan alın. Vanilyasını ilave
edin ve karıştırın.
Sütlacı
fırına dayanıklı kaplarınıza paylaştırın.
Kaplarınızı
fırın tepsisine yerleştirin ve kaplarınızın ¼`ine gelecek şekilde fırın tepsisine su ilave
edin.
200
dereceye ısıttığınız fırında sütlaçların üstleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder